Tränaren Manuel Pellegrini sägs ha hamnat i konflikt med spelaren.
1 av 5
Tränaren Manuel Pellegrini sägs ha hamnat i konflikt med spelaren. - Foto: SCANPIX/AP
José María Gutiérrez som han heter har gjort 368 matcher i den helvita dräkten.
2 av 5
José María Gutiérrez som han heter har gjort 368 matcher i den helvita dräkten. - Foto: SCANPIX/AP
Trotjänaren Guti kan komma att lämna Real Madrid.
3 av 5
Trotjänaren Guti kan komma att lämna Real Madrid. - Foto: SCANPIX/AP
Manuel Pellegrini tog Guti till nåder när Real mötte Mallorca förra helgen.
4 av 5
Manuel Pellegrini tog Guti till nåder när Real mötte Mallorca förra helgen. - Foto: SCANPIX/AP
Cristiano Ronaldo firar ett mål med Guti.
5 av 5
Cristiano Ronaldo firar ett mål med Guti. - Foto: SCANPIX/AP

Trotjänaren kan lämna Real Madrid

Real Madrids trotjänare, Guti, kan komma att lämna den spanska huvudstadsklubben. Ledningen har gett honom öppna dörrar att förhandla med andra klubbar efter ett uttalande från den passningsskicklige mittfältaren.


I dagarna chockade Real Madrids trotjänare José María Gutiérrez, Guti, supportrarna genom att förklara sin vilja att kunna lämna den spanska huvudstadsklubben efter 368 matcher i den helvita dräkten.

- Jag har haft en underbar tid i Madrid. Det är en stad som jag länge har velat leva i hela mitt liv men nu vill jag lämna. Det är motsägelsefullt, men nu vill jag lämna Madrid för att kunna spela i ett annat land, i en annan stad och kunna njuta av anda saker, sa Guti i den spanska Canal Plus-programmet Infome Robinson som kommer att sändas den 28 janurai.

Uttalandet överraskar inte bara supportrarna, utan även ledningen som nu sägs ha gett den passningsskicklige mittfältaren öppna dörrar att förhandla med andra klubbar till sommaren.

Engelska Bolton Wanderers och den italienska storklubben Inter sägs vara intresserade av den Real Madrid-fostrade spelaren. Och den blonde spanjoren hymlar inte om att han helst skulle vilja spela i det stövelformade landet.

– Jag skulle åka dit med öppna armar. Det är en bra klubb och jag har många bra kompisar där, som Samuel Eto'o och Wesley Sneijder. Det är en klubb som kan vinna allt, säger han enligt AS, och fortsätter:

– Det är bland de bästa alternativen, om det nu kan bli verkligehet.

Guti gjorde sitt framträdande sedan storförlusten i den spanska cupen mot Alcorcon den 27 oktober förra helgen mot Mallorca. Enligt rapporter från Spanien ska spelaren och den chilenske tränaren Manuel Pellegrini ha hamnat i konflikt med varandra.

I onsdags konstaterade dock Guti att han inte har hört något från andra klubbar och att han inte alls vill lämna Real Madrid, så vad som kommer att ske återstår att se.

– Jag har inga planer att lämna eftersom jag vill avsluta min karriär i Real Madrid, sa han till Marca.

 

 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!