1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Italien klagar hos UEFA

Det italienska fotbollsförbundets chef Giancarlo Abete har ringt upp UEFA:s president Michel Platini efter gårdagens match mellan Bayern München och Fiorentina. Tyskarna vann på ett mål efter en solklar offside.


Fiorentina var mot alla odds nära att klara oavgjort mot Bayern München i går, men tyskarna vann åttondelsfinalen av Champions League efter ett sent segermål av Miroslav Klose. Problemet är bara att den tyske landslagsstjärnan var solklart offside när han nickade in 2-1.

Det italienska fotbollsförbundets chef Giancarlo Abete har därför ringt upp UEFA-presidenten Michel Platini för att klaga över vinnarmålet där Klose var cirka två meter offside.

- Det var ett misstag som avgjorde matchen. Misstag sker men detta var allvarligt, vi pratar inte om centimeter utan om meter, säger Abete enligt Reuters.

Den som får utstå kritik är den norske domaren Tom Henning Övrebö och hans assistenter. Fiorentinas ägare Diego Della Valle har sagt att linjedomaren ”borde gå till optikern”.

- Det är en skam att dessa saker händer i en åttondelsfinal i Champions League. Jag såg offsiden från bänken, jag vet inte vad domaren tittade på, säger mittfältaren Riccardo Montolivo.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!