7 av 9
8 av 9
9 av 9

Zlatan bestulen på mål

Zlatan Ibrahimovic fick ett mål bortdömt i hemmamötet mot Malaga. Men Barcelona kunde ta tre poäng ändå.

Zlatan Ibrahimovic trodde att han gjorde mål i sin tredje raka match när han på stopptid forcerade in bollen i öppet mål efter fint förspel av Bojan Krkic.

Svensken jublade och kramade om Leo Messi – tills han insåg att domaren Rubinos Pérez hade blåst för frispark. Enligt Pérez så gick Zlatan in för tufft mot bortalagets back Weligton i samband med situationen.

Anfallarens bortdömda mål hindrade inte Barça från att ta tre poäng – men segern satt långt inne.

Trots mängder med målchanser tog det 68 minuter innan katalanerna kunde ta ledningen. Den ständigt levererande talangen Pedro Rodriquez slog till med ett kanonskott.

Men med nio minuter kvar av full tid slog bomben ner på Camp Nou. Malaga kontrade och en friställd Valdo kunde göra 1-1. Pep Guardiola trodde inte sina ögon och Zlatan ruskade på huvudet.

Ett stressat hemmalag satte gasen i botten igen – och tre minuter senare återtog man ledningen. Xavi Hernandéz slog en öppnande pass till Dani Alves som spelade in till Leo Messi med bredsidan. Argentinaren hade inga problem med att rulla bollen i ett öppet mål och Barcelona kunde andas ut.

I och med segern behåller man tvåpoängsförsprånget ner till Real Madrid.