Milan tog inte chansen

Milan missade chansen att gå upp i serieledning efter att endast fått oavgjort hemma mot Napoli.

Efter Inters poängtapp mot Palermo under lördagen, hade Milan i dag ett kanonläge att gå upp i serieledning. En trepoängare var allt som krävdes i hemmamötet med formsvaga Napoli, som tog sin senaste seger i slutet av januari.

Men det började långt ifrån bra för Milan. Redan i den tolfte minuten löpte Ezequiel Lavezzi sig fri och tog emot bollen ur snäv vinkel. Tre, fyra Milanförsvarare hade ögonen fastetsade på Lavezzis fötter, men bakom smög mittbacken Hugo Campagnaro upp.

Med en utsökt passning från Lavezzi fick Campagnaro öppet mål och han hade inga som helst bekymmer att rulla in ledningsmålet för sitt Napoli. Milans svar skulle dock komma.

Brassestjärnan Ronaldinho skojade på vänsterkanten och slog sedan ett hårt inåtskruvat inlägg som träffade måltjuven Filippo Inzaghis panna. Gianello Matteo i Napolimålet orkade inte stå emot italienarens kraftfulla nick och det var utjämnat.

Resultatet stod sig till halvtid och i början av den andra hade Milan kontroll på matchen. Ronaldinho var Milans farligaste anfallsvapen och han var så när att ge "Rossoneri" ledningen efter en dribblingsräd.

Ju längre matchen led, desto mer tryckte Milan på. Mancini fick ett kanonläge med kvarten kvar att spela, men hans skott gick rakt på Matteo. Bara någon minut senare var det nära att Pirlo fick bli matchhjälte när han dundrade iväg en frispark.

Det blev dock inget mål för titeljagande Milan. Slutresultatet skrevs till 1-1 och Inter behåller därmed sin serieledning med ett poäng.