Med två mål vardera sänkte de Getafe på bortaplan.
Med två mål vardera sänkte de Getafe på bortaplan. - Foto: SCANPIX/AP
Cristiano Ronaldo och Gonzalo Higuain ordnade segern.
Cristiano Ronaldo och Gonzalo Higuain ordnade segern. - Foto: SCANPIX/AP
Det stod 4-0 redan efter 38 minuter.
Det stod 4-0 redan efter 38 minuter. - Foto: SCANPIX/AP

Real vann efter drömöppning

Drömöppningen bäddade för Real Madrids seger i miniderbyt borta mot Getafe.

MADRID. Real Madrid återtog serieledningen efter att ha bortabesegrat lillebrorsan Getafe med 4-2.

Cristiano Ronaldo slog till igen från en frispark och gav gästerna ledningen redan efter tretton minuters spel, innan Gonzalo Higuain utökade till både 2-0 och 3-0 inom loppet av tre minuter.

Målkavalkaden slutade inte där. Efter att ha snurrat bort en Getafe-försvarare drog portugisen Ronaldo till med en riktig kanon från en snäv vinkel och bombade in 4-0-målet.

Men endast minuten senare reducerade hemmalaget genom den förre Real-spelaren Dani Parejo. Med tio minuter kvar av matchen gjordes matchens sista mål när Pedro Leon gjorde 4-2.

Matchen slutade därmed 4-2 till Real Madrid, som leder ligan över Barcelona med bättre målskillnad.