Krislaget till FA-cupfinal - möter Chelsea

Portsmouth är klart för FA-cupfinal efter att ha besegrat Tottenham på övertid. Nu väntar formstarka Chelsea i finalen.

LONDON. Krislaget Portsmouth har under säsongen som gått dragit på sig rejäla skulder, fått nio poängs avdrag i Premier League och är redan nu klar för nedflyttning.

Men äntligen fick "Pompey" något att glädjas åt. I semifinalen av FA-cupen borta mot Tottenham försvarade man sig så pass väl att det var mållöst efter full tid. Förlängning väntade och bortalaget skulle komma att rivstarta.

I den 100:e minuten gav Piquionne sitt Portsmouth ledningen och med fyra minuter kvar av övertiden satte Derek Boateng spiken i kistan när han på straff dunkade in slutresultatet 0-2.

Segern innebär att Portsmouth nu är klart för FA-cupfinal där Premier League-ledaren Chelsea står för motståndet. Londonlaget slog Aston Villa med hela 0-3 under lördagen och ses som favoriter inför finalen.