5 av 7
6 av 7
7 av 7

Tungt poängtapp för Barça i derbyt

Derbyt mot Espanyol blev precis så svårt som väntat för Barcelona. Matchen slutade 0-0 och nu har Real Madrid chansen att hämta in på toppkonkurrenten.

BARCELONA. Av de sex återstående matcherna i ligaspelet höll många kvällens derby som den svåraste uppgiften för Barcelona. Och mycket riktigt fick serieledarna det kämpigt på Estadi Cornellá-El Prat.

Espanyol bjöd, särskilt i den första halvleken, upp till dans ordentligt. Man pressade Barça på rätt sätt och var farliga offensivt. Med bara en minut kvar av den första halvleken tvingades Barcelonakeepern Victor Valdés till en monsterräddning. Ytterst nära en hemmaledning. Men resultatet stod sig till halvtidsvilan och även matchen ut skulle det visa sig.

Det såg mörkt ut för Barça när man fick Dani Alves utvisad i den 62:a minuten. Men resten utav laget höjde sig istället och det var bortalaget som kom närmast ett avgörande.

Leo Messi, och Zlatan Ibrahimovic som hoppade in med tio minuter kvar, klev dock av planen mållösa.

Tränaren Pep Guardiola var klart upprörd efter slutsignalen – och inte undra på det: i morgon kan Real Madrid se till att det bara skiljer en poäng lagen emellan vid en vinst mot Valencia.