Gerrard sänkte Burnley - på åtta minuter

Mittfältsstjärnan Steven Gerrard förde sitt Liverpool till seger med två fullträffar i början av andra halvlek borta mot nedflyttningsplacerade Burnley.

BURNLEY. Liverpool jagar frenetiskt efter en kvalplats till nästa års Champions League och på söndagen tog man ett kliv närmare målet. Men det tog ett bra tag innan "The Reds" kom igång med sitt spel borta mot Burnley.

Nedflyttningsplacerade Burnley stretade emot fint de första 45 minuterna men därefter la Steven Gerrard och kompani in en högre växel. I den 52:e minuten satte just Gerrard ledningsmålet och bara åtta minuter senare var det dags igen.

Italienaren Alberto Aquilani spelade fram Gerrard som återigen hittade nätmaskorna och det var 0-2. Anförda av tvåmålsskytten fortsatte Liverpool att trycka på. Maxi Rodriguez satte trean med kvarten kvar att spela.

Det stannade dock inte där. För på tilläggstid gjorde även inhopparen Ryan Babel mål och fastställde därmed slutresultat till övertygande 0-4. Segern innebär att Liverpool nu bara är två poäng efter fjärdeplacerade Tottenham.