1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Bayerns skadebekymmer oroar inte Van Gaal

Bayern München har en knapp uddamålsledning med sig inför returen mot Lyon, men nu saknar tysklaget flertalet storstjärnor, något som dock inte oroar tränaren Louis Van Gaal.


LYON. I den första Champions League-semifinalen på Allianz Arena mellan Bayern München och Lyon drog hemmalaget med nöd och näppe det längsta strået.

Arjen Robben satte matchens enda mål och Bayern går därmed in i returmötet i pole position. Men nu står det klart att storlaget kommer sakna både den ena och den andra stjärnan mot Lyon.

Försvarsjättar skadade

Franck Ribéry är avstängd efter det röda kortet mot just Lyon i den första semifinalen, samtidigt som försvarsjättarna Martin Demichelis, Daniel Van Buyten och Diego Contento alla skadade sig under träning.

Ett minst sagt desarmerat Bayern kommer skickas ut på planen för att stoppa det franska storlaget, men det oroar inte stjärntränaren Louis Van Gaal.

- Oturligt nog har flertalet spelare haft skadeproblem under veckan, säger Van Gaal på en presskonferens inför matchen.

- Vi har tagit med 17 spelare och om dem (skadade) inte kan spela är vi fortfarande 14. Vi kommer fortfarande ha möjlighet att starta med elva spelare, förklarar han.

"Tänker inte starta i kväll"

Trots det mörka skadeläget kommer Bayern München inte att parkera spelarbussen framför eget mål, om man ska tro Van Gaal.

- Vi är inte ett lag vars mål inte är att backa hem när vi ställer oss på planen, menar tränaren.

- Jag har aldrig sagt till mina spelare att spela så under hela säsongen och jag tänker inte starta i kväll, fastställer han.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!