Liverpool utslaget efter rysarförlängning

Det såg ut att bli Liverpool som skulle gå till final i Europa League efter förlängning mot Atlético Madrid. Men spanjorerna fick sista ordet och Diego Forlán blev stor frälsare med sitt 2-1-mål, som innebär att gästerna tar sig vidare på ett bortamål.

LIVERPOOL. Atlético Madrid kom till Anfield med en 1-0-ledning från första mötet. Men den spanska huvudstadsklubben fick det jobbigt mot ett hårt kämpande Liverpool.

Strax innan den första halvlekens slut satte Alberto Aquilani 1-0 och kvitterade därmed till sammanlagt 1-1. Målet skulle visa sig bli det enda under full tid, vilket tog matchen till förlängning.

Och vilken rysare det blev. Bara fem minuter in i den första förlängningskvarten fick Yossi Benayoun in bollen via David De Geas fingertoppar och Liverpool rattade i det läget mot final.

Men Atlético gav sig inte - och precis innan den första förlängningskvarten var över kunde Diego Forlán sätta spanjorerna i förarsätet med sitt 2-1-mål.

I den andra förlängningskvarten var det gästerna som var närmast ett mål, men resultatet stod sig och Liverpool är därmed utslaget. Atlético är klara för final mot Fulham i kraft av ett bortamål.