Villa avhängda i kampen om fjärdeplatsen

Manchester Citys dröm om Champions League-spel lever i allra högsta grad efter eftermiddagens 3-1-seger mot Aston Villa som därmed är borta ur striden om fjärdeplatsen.

MANCHESTER. Manchester City var precis som väntat det laget som tog initiativet i matchen direkt från start men Aston Villas fyrbackslinje skötte sig utmärkt inledningsvis och istället kunde norrmannen John Carew överraskande sätta 1-0 till gästerna efter en kvarts spel och, åtminstone tillfälligt, tysta hemmafansen.

Mardrömsminuterna som fällde Villa

När den första halvleken gick mot sitt slut såg det bra ut för Villa som i ledning 1-0 spelade stabilt och inte bjöd på något mot ett offensivt City. Stephen Warnock hade dock inte huvudet med sig då han begick tre misstag i en och samma sekvens där kapningen av Adam Johnson gav City straffspark och kvittering då Tevez tryckte in bollen under Friedel. Bara sekunder efter avsparken hade Carew ett jätteskott i ribban och istället kunde City vända på spelet och återigen var det Johnson som gav Villa-försvaret problem då han vände ut och in på Warnock innan han hittade in till en omarkerad Emmanuel Adebayor som kunde pricka in 2-1 för hemmalaget.

Bellamy punkterade matchen

Aston Villa gjorde sitt bästa för att lyfta upp spelet i den andra halvleken, men City försvarade sig väl och istället kunde Craig Bellamy sätta 3-1 på en av flera kontringar mot slutet.

Segern innebär att onsdagens match mellan Manchester City och Tottenham (som vann med 1-0 mot Bolton) blir avgörande för vilket lag som tar hem fjärdeplatsen som innebär Champions League-fotboll säsongen 2010/2011.