- Foto: SCANPIX/AP

Spaniens mardrömsbesked – Torres kan missa VM

Fernando Torres knäskada kan hålla stjärnan borta från sommarens mästerskap. – Om han kommer vara frisk till första matchen eller inte är osäkert, säger läkaren Peter Brukner.


LIVERPOOL. Fernando Torres missar Liverpools säsongsavslutning på grund av en knäskada. Klubben kommer inte ta några risker för att stjärnan skall kunna medverka i VM. Det gör att han riskerar att missa mästerskapet.

– Om han kommer att vara frisk till första matchen eller inte är osäkert. Vi är angelägna om att inte stressa honom för mycket eftersom vi vill ha utdelningen på lång sikt. Men vi är samtidigt medvetna om hans kortsiktiga mål att spela i VM, säger läkaren Peter Brukner till klubbens hemsida och fortsätter:

– Förhoppningsvis kan vi kompromissa mellan de två så att han kan spela VM men samtidigt vara i form och frisk för Liverpool nästa säsong

Det finns inga garantier om att stjärnan kan delta i mästerskapet.

– Du kan inte vara helt säker på någonting i det här skedet. Men om han fortsätter att göra framsteg i samma takt som nu borde han vara frisk nog att spela någon del av turneringen.

Spanien ställs mot Chile, Honduras och Schweiz i gruppspelet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!