Zlatan blev utbytt mot Tenerife
Zlatan blev utbytt mot Tenerife - Foto: SCANPIX/AP

Fortsatt tungt för Zlatan – utbytt och mållös mot Tenerife

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka från start i Barcelonas segermatch mot Tenerife. Svensken fortsätter dock att ha det tungt och blev utbytt efter 65 minuters spel.

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic var inblandad i mycket utav spelet första halvleken och låg bland annat bakom Leo Messis 1-0-mål. Dani Alves slog ett inlägg som svensken nickade ned till Messi som chippade in sitt första mål i matchen. Tenerife stack emellan och kvitterade innan Bojan kyligt gjorde 2-1.

Inhopparen Pedro, som ersatte en skadad Gerard Piqué i halvtid, avgjorde matchen med sitt 3-1-mål. Messi hittade in till Pedro med en fin passning och spanjoren placerade in 3-1 mellan benen på målvakten. På tilläggstid avgjorde Messi matchen med sitt 31:a ligamål för säsongen.

Efter dryga halvtimmen hade Ibra ett jätteläge att göra mål – om bara Maxwell hade passat. Maxwell, bäste kompis med Ibra, avancerade in i straffområdet och valde att skjuta istället för att passa till svensken som var helt ren vid bortre stolpen. Efter 65 minuters spel blev Ibra utbytt och ersattes av Sergio Busquets. Efter att ha varit involverade mycket utav spelet i första halvlek fick svensken utgå när de regerande mästarna hade gjort 2-1.

I och med segern sätter Barcelona press på serietvåan Real Madrid som är fyra poäng efter med en match mindre spelad. ”Los Blancos” möter Mallorca på bortplan i morgon.