Rosenborg vann på Råsunda.
Rosenborg vann på Råsunda. - Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX

Norska mästarna för starka för krisklubben

AIK förlorade den första Champions League-matchen mot Rosenborg. Markus Henriksen gjorde matchens enda mål – men AIK hade flera chanser att kvittera, men saknade skärpa i avsluten.– Vi har inte riktigt den standarden man behöver för att spela i Champions League, säger AIK:s tränare Alex Miller efter matchen.

STOCKHOLM. AIK inledde matchen piggt och stressade motståndarna Rosenborg. Men ju längre den första halvleken led desto mer tog norrmännen över matchen.

Henriksens matchens enda målskytt

AIK skapade flera bra lägen och den isländske hårdingen Helgi Daníelsson fick det bästa i första halvlek. Mittfältaren blev framspelad av Mohamed Bangura, men missade bollen. Det var Rosenborg som gjorde matchens enda mål. En passning från kanten hittade fram till 18-årige Markus Henriksen, som skottfintade och sköt in bollen med vänstern.

I den andra halvleken fortsatte AIK spela offensivt och hade flera bra lägen. Med dryga kvarten kvar av matchen hittade AIK ut till Robert Åhman-Persson på vänsterkanten som serverade Bangura i straffområdet, men touchen gick precis utanför stolpen. Något mer mål blev det inte och de norska mästarna fick med sig 1-0.

”Har inte den standaren man behöver”

– Vi har inte riktigt den standarden man behöver för att spela i Champions League. Men spelarna gjorde väldigt bra ifrån sig mot ett bra motstånd. De har rutin från turneringen tidigare. Vi måste vinna i returen, vi ska åka till Norge och försöka göra mål så tidigt som möjligt. säger AIK-tränaren Alex Miller till Viasat Fotboll.