Wenger sågar de nya reglerna rejält.
1 av 2
Wenger sågar de nya reglerna rejält. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Alastair Grant/AP/SCANPIX

Wenger: ”Reglerna är en katastrof”

Inför den här säsongen infördes nya regler i Premier League. Något som Arsenaltränaren Arsene Wenger sågar fullständigt.– Regelerna är en katastrof för det här landet, säger fransmannen.


What's up England?

Vill du läsa mer om Premier League? Följ Magnus Falks blogg på Nyheter24!

LONDON. Efter Englands fiasko-VM införde FA (engelska fotbollsförbundet) nya regler i Premier League för att få fram fler talanger. Varje lag får ha en trupp maximalt på 25 registrerade spelare som är över 21 år. Vilket tvingar flera klubbar att göra sina av flera spelare. De nya reglerna sågar Arsene Wenger fullständigt.

– Istället för att fråga sig ”vi har världens bästa liga, hur kan vi göra den bättre” undrar de ”hur kan vi kan göra den mindre”, säger Wenger enligt The Telegraph.

– Det finns lika många utländska spelare i Spanien som i England och där kan de värva från hela världen. Varför producerar de fortfarande spelare och inte vi? Allt handlar om coachen.

”Det är ett skämt”

Dessutom måste alla lag ha minst åtta spelare som har tillhört en engelsk eller walesisk klubb under tre år innan de har fyllt 21. Fransmannen, som ofta plockar fram unga talanger i ”The Gunners”, fortsätter att såga de nya reglerna.

– Ingen köper det. Det är ett skämt. Men de kommer att fortsätta att göra fler, sådana egna produkter-regler, vilket är skit. Det är inte ihopkopplat med kvalité. Tror du verkligen att det kommer att fortsätta vara den bästa ligan i världen? Inte en chans.

”Reglerna gör agenterna till legosoldater”

Den förre Monacotränaren, som har tränat Arsenal sedan 1996, menar att de nya reglerna kommer att göra det lättare för agenter att ta ut mer pengar för spelare som måste lämna sin nuvarande klubb.

– Jag läste att Stephen Ireland endast vill lämna om Man City ger honom två miljoner pund. Det är på grund av de nya reglerna, till ännu högre grad, gör agenterna till legosoldater. Det är fullständigt löjligt och det paralyserar marknaden.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!