Rosenberg var petad i Champions League-mötet.
Rosenberg var petad i Champions League-mötet. - Foto: BILDBYRÅN

Rosenberg petad – igen

Markus Rosenberg fick sitta hela matchen på bänken när Werder Bremen vann med 3-1 mot Sampdoria i Champions League-kvalet.

Övriga resultat

Braga - Sevilla 1-0
Partizan Belgrad - Anderlecht 2-2
Red Bull Salzburg - Hapoel Tel Aviv 2-3

BREMEN. Markus Rosenberg, som inte fått mycket speltid den senaste tiden, fick se Giampolo Pazzini nicka in 1-0 till gästerna. Det trodde i alla falla italienarna, men målet dömdes bort på grund av offside. Hemmalagets bästa läge hade Hugo Almeidas som nickade i ribban. Men något mål blev inte i första halvlek.

I den andra halvleken gjorde den tyske ytterbacken Clemens Fritz ett riktigt drömmål. Efter en misslyckad rensning fick backen till ett skott som letade sig in i bortre hörnet. Inte långt efter fick Werder Bremen straff efter att Stefano Lucchini dragit på sig ett rött kort. Torsten Frings stegade fram och sköt enkelt in 2-0-målet. Claudio Pizzarro ökade på till 3-0 innan Giampolo Pazzini räddade sitt lag genom att reducera till 3-1.

Returen spelas i Italien nästa tisdag.

Bättre för Safari

För Behrang Safari i Basel gick det desto bättre. Den svenske landslagsbacken spelade hela matchen när schweizarna vann med 1-0 mot Sheriff efter mål av Valentin Stocker.