Johan Elmanders Bolton tog ledningen hemma mot Manchester United.
Johan Elmanders Bolton tog ledningen hemma mot Manchester United. - Foto: Akira Suemori/AP/SCANPIX

Elmanders assist gav poäng mot storlaget

Johan Elmanders Bolton Wanderers tog ledningen två gånger om, men i den 73 minuten lyckades den tidigare Liverpoolspelaren kvittera med huvudet.

BOLTON. Bolton Wanderers, på fjortonde plats inför hemmamatchen mot titelaspirerande Manchester United, tog överraskande ledningen genom Zat Knight. Försvararen lyckades klacka in en dåligt slagen hörna i den femte minuten.

Manchester hade innan och efter målet fullständig koll på matchen. De dikterade med bravur, bra passningsspel men tappade bollen vid viktiga lägen.

Nani kvitterade efter ett magiskt mål där han tog bollen från eget straffområde, hela vägen genom Boltons försvar och avslutade distinkt vid stolproten.

The Guardians matchkommentator bekräftar mina tankar. Manchester United har under inledningen av den andra halvleken, träningsläger runt Boltons straffområde.

Dock var det Bolton som till slut fick in det första målet under andra halvlek. Johan Elmander fick bollen strax utanför Uniteds straffområde, spelade fram Martin Petrov som med ett fantastiskt skott fick in 2-1 till Bolton.

Johan Elmander spelade bra matchen igenom, men av någon anledning kan han fortfarande inte träffa en lada från två meters håll. I slutet av matchen skapade han ett friläge helt på eget bevåg, men sköt tre meter över, vilket fortsätter vara väldigt talande för den svenske anfallaren.

2-2 blev slutreslutatet efter att Michael Owen fått huvudet på en bra frispark från Nani.