Bert van Marwijk är inte klubbtränarnas favorit.
1 av 4
Bert van Marwijk är inte klubbtränarnas favorit. - Foto: Peter Dejong/AP/SCANPIX
Bert van Marwijk vill spela med skadade Robin van Persie.
2 av 4
Bert van Marwijk vill spela med skadade Robin van Persie. - Foto: Frank Augstein/AP/SCANPIX
Robin van Persie mot Tyskland? Vilket roligt skämt, Bert!
3 av 4
Robin van Persie mot Tyskland? Vilket roligt skämt, Bert! - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX
Men det kommer verkligen inte att hända, menar tränaren Arsene Wenger.
4 av 4
Men det kommer verkligen inte att hända, menar tränaren Arsene Wenger. - Foto: Akira Suemori/AP/SCANPIX

Wenger rasande igen

Hollands förbundskapten vill spela med skadade Robin van Persie. Ett skämt, menar Arsenal-tränaren.


van Persies skadehelvete

Robin van Persie är en av Arsenals allra viktigaste spelare. Han är en av få spelare som är en någorlunda patenterad målkung i laget och det märks när han inte spelar.

Tyvärr dras han även med väldigt många olika skador. Redan innan VM ådrog han sig en allvarlig ankelskada och riskerade till och med att missa mästerskapet.

Väl efter VM var han skadad igen och när han kom tillbaka och gjorde sin första match från start med Arsenal hände det igen. Då handlade det om en stukning.

Senast missade han alltså Hollands EM-kvalmatcher mot både Moldavien och Sverige på grund av en fotledsskada och förväntas vara tillbaka lagom i tid till Hollands möte med Turkiet.

LONDON. Det holländska landslaget verkar ha en tendens att hamna i konflikter med olika klubbar. Senast i raden är med Arsenal, som vägrar se Robin van Persie göra comeback från sin skada med "Oranje".

Anfallaren förväntas nämligen vara tillbaka nästa månad. Hinner han bli spelklar så räknar förbundskaptenen Bert van Marwijk blint med att han ska spela mot Turkiet den 17:e november.

– Den holländske förbundskaptenen har humor. Det finns nämligen inte en chans att det här ska hända. Det skulle vara en skandal om han spelar en vänskapslandskamp innan han har spelat här, säger Arsenal-tränaren Arsene Wenger till ESPN.

- Spelarna ska i första hand prestera i sina klubblag. Är de redo att spela i klubblaget, kan de också spela i landslaget, fortsätter han.

Bråkat tidigare

Det holländska förbundet har tidigare bråkat med den tyska toppklubben Bayern München. De regerande Bundesliga-mästarna menar att landslaget ska hållas ansvariga för att stjärnorna Arjen Robben och Mark van Bommel är skadade.

Smatidigt är det inte heller första gången Arsene Wenger hamnar i konflikt med förbundskaptener. Den franske tränaren har bland annat rasat på Ryssland sedan Andrej Arshavin fick spela en landskamp småskadad. Efteråt förvärrades Arshavins tillstånd och missade tre matcher med Arsenal.

van Persie öser in mål

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!