VIll ha mer drag på läktaren.
1 av 2
VIll ha mer drag på läktaren. - Foto: Alley, Ned/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Alley, Ned/AP/SCANPIX

Prica säkrade guldet – totalsågade sen fansen

”Jag önskar att det varit större entusiasm”, säger den svenske hjälten.


Många svenskar i laget:

Det finns fyra svenskar i klubben: Daniel Örlund (målvakt), Mikael Lustig (högerback), Mikael Dorsin (vänsterback) och Rade Prica (anfallare).

Alla fyra är ordinarie i storklubben som i helgen säkrade det andra raka ligaguldet. Prica passade efter matchen på att dela ut en rejäl känga till klubbens supportrar för att de inte var tillräckligt högljuda.

TRONDHEIM. Rosenborg säkrade i helgen sitt andra raka ligaguld efter att Rade Prica gjort matchens enda mål mot Tromsö. Efteråt borde allt vara på topp, eller? Inte om du frågar den svenske anfallaren som sågar klubbens supportrar.

– Jag minns mycket väl när vi vann med Helsingborg. Då spelade vi bortamatch i sista omgången. Det var 17-18 000 tillresta på läktare i Göteborg när vi mötte IFK. 13 000 var från Helsingborg. När vi kom hem var det 15 000 som tog emot oss i staden. Det är lite skillnad på hur jag upplever det här i Trondheim, säger han till tidningen VG.

Arenan tar 20 000 men det var fem tusen lediga platser på Lerkendal.

– Jag är lite besviken på åskådarantalet, men sena matcher är dumt för familjer som har barn i skolan. Vi har för många sena matcher. Det är synd för oss. Skillnaden mot Helsingborg är att man är van att vinna här. Det är inte lika stort här. Samtidigt förstår jag det, Rosenborg har vunnit så mycket. Det har ju blivit till en vana. Som spelare blir man aldrig trött på att vinna, även om folket kan bli det.

Den norska storklubben har en hemmamatch kvar innan säsongen är över. Då siktar klubben på att ställa till med en rejäl guldfest för att visa svensken.

– Vi är väl kanske vana, men nu var det här guldet i realiteten säkrat och firat innan Tromsö-matchen. Nu sparar vi den ordentliga guldfesten till sista hemmamatchen och utdelningen av medaljer. Då hoppas jag att vi också kan göra Prica stolt, säger en talesman för klubbens klack.

Svenskens mål förra säsongen

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!