”Captain Fantastic” räddade Liverpool – på en kvart

Steven Gerrard kom in och vände matchen för ”The Reds”.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (28) Ezequiel Lavezzi, 1-1 (76) Steven Gerrard, 2-1 (88) Steven Gerrard, 3-1 (90) Steven Gerrard.

Varningar: Glen Johnson (Liverpool), Andrea Dossena (Napoli), Sotirios Kyrgiakos (Liverpool), Hugo Campagnaro (Napoli), Morgan de Sanctis (Napoli).

Arena: Anfield

LIVERPOOL. Liverpool såg ut att vara på väg mot en förlust efter att Ezequiel Lavezzi gett Napoli ledningen efter dryga halvtimmen.

I den andra halvleken valde hårt pressade Roy Hodgson att byta in sin superstjärna Steven Gerrard – vilket genidrag det visade sig vara. När det var mindre än kvarten kvar slarvade bortaförsvaret. Lagkaptenen snappade upp bollen och placerade in den.

Tio minuter senare blev Glen Johnson nersparkad i straffområdet och ”The Reds” fick straff. Lagkaptenen satte säkert sitt andra mål i matchen. Endast 30 sekunder senare slarvade ”Partenopeis” försvar igen och ”Stevie G” chippade elegant in matchens sista mål.

I helgen ställs Merseysideklubben mot Chelsea i Premier League. Fansen skämtar om att de ska bänka honom i stormötet.

”Super-sub Gerrard. Kanske ska låta han komma in i halvtid mot Chelsea också?”, skriver Linhem på klubbens svenska supporterklubb.