Zlatan högst delaktig i Milans seger. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Milan upp i topp - efter Zlatans straff och assist

Zlatan låg bakom Milans avgörande - igen.

MILANO. AC Milan tog emot det sicilianska laget Palermo hemma på San Siro.

Matchen inleddes i ett högt tempo med bra spel från framförallt Milan.

Efter hand kunde dock Palermo kämpa sig in i matchen och hade ett par bra kombinationsspel - då kom kallduschen.

Hörna för Milan. Perfekt slagen. Upp som gubben i lådan dyker Milans sämste huvudspelare. 1-0 till Milan genom Alexander Pato.

I mitten andra halvlek åker Milan på två stora avbräck inom loppet av två minuter. Först kvitterar Palermo, sedan går Pato sönder. Brasilianaren som var briljant fram till olyckan lämnar planen med tårar.

Inzaghi är delaktig i tvecksam straff

Filipo Inzaghi ersatte målgöraren och det första anfallet genererar en klassiker när "Super-Pippo" är på plan.

Milan fick en, enligt reprisbilderna riktigt billig straff. Massimo Ambrosini blev nedgjord av målvakten och Inzaghis skott stoppades av Palermoförsvare - domaren valde därför att blåsa för straff.

"Ibra" missade en straff i sin debut för Milan mot Cesena. Mot Palermo gjorde han inget misstag. Iskallt ner i det vänstra hörnet och 2-1 till Milan.

Inzaghi hann vara på plan i dryga kvarten innan Milans andra anfallare för kvällen tvingades lämna planen.

Robinho byttes in. Var på plan i fyra minuter innan Ibrahimovic startar en fantastisk rusch, passar snett inåt bakåt till den inbyte brasilianaren som drygar ut ledningen till 3-1.

Matchen slutade till slut 3-1 till Milan.