Nu är han Given i City

Middlesbrough besegrades med 1-0. Shay Given gjorde kanondebut på hemmaplan.

Manchester City börjar hitta sitt rätta jag mer och mer. Värvningarna av Craig Bellamy, Nigel De Jong och Shay Given har gjort laget starkare och alla tre hade tunga roller i dagens seger i på City of Manchester Stadium. Bellamy avgjorde matchen, De Jong var en oxe på mittfältet och Given var en vägg i målet.

City var det bättre laget från start och även om Middlesbrough stack upp några gånger och hade ett par farliga målchanser i första halvlek var det inget snack om vilket lag som ville vinna den här matchen mest. Hemmalaget försökte luckra upp Middlesbroughs försvar på alla möjliga sätt, men närmare än en nick i ribban och ett inspel som gick parallellt bara några centimeter med mållinjen kom man inte.

Men utdelningen kom retroaktivt. Bara några minuter in på andra halvan av matchen vek nyförvärvet Craig Bellamy in i straffområdet från högerkanten och sköt in 1-0. Middlesbrough höjde sitt spel något men Shay Given, som stod för en paradräddning i första halvlek, fortsatte spela stabilt och fick holla nollan i debuten. En härlig inledning för målvakten som innan det nya äventyret spelade tolv säsonger i Newcastle.

Efter en höst med ojämn form verkar nu City har fått den stabilitet i laget som tränaren Mark Hughes efterlyst.