Barcelona vann med 3-0 mot Mallorca.
Barcelona vann med 3-0 mot Mallorca. - Foto: Manu Mielniezuk/AP/SCANPIX

Mallorca - en munsbit för Barça

Efter en trevande start kom den katalanska klubben igång och vann till slut med 3-0.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (38) Lionel Messi, 0-2 (57) David Villa, 0-3 (66) Pedro

Varningar:

Mallorca: -

Barcelona: David Villa

Arena: ONO Estadi

MALLORCA. De regerande mästarna hade inledningsvis problem med Mallorca som pressade på och skapade ett par farliga lägen.

Men som vanligt var det superstjärnan Leo Messi som klev fram när det behövdes som mest. Seydou Keita passade fram till argentinaren som lobbnickade in bollen.

I den andra halvleken utökade Barcelona ledningen. Sergio Busquets slog en briljant djupledspassning till David Villa som rundade Mallorca-målvakten Dudu Aouate och rullade in 2-0-målet.

Nio minuter senare gjorde Pedro ett riktigt drömmål. Spanjoren drev in från vänsterkanten och avlossade en kanon som upp i krysset.

Nu leder storklubben La Liga med åtta poäng före Real Madrid som har en match mindre spelad.