Han säger själv att han "älskar den spanska ligan".
1 av 5
Han säger själv att han "älskar den spanska ligan". - Foto: TONY O'BRIEN / ACTION IMAGES / BILDBYRÅN
Redan under tisdagkvällen får han möta Real Madrid i Spanien.
2 av 5
Redan under tisdagkvällen får han möta Real Madrid i Spanien. - Foto: Akira Suemori / AP / SCANPIX
Han kämpar dock just nu med att komma tillbaka från en baksida-lår-skada.
3 av 5
Han kämpar dock just nu med att komma tillbaka från en baksida-lår-skada. - Foto: JOHN SIBLEY / ACTION IMAGES / BILDBYRÅN
Tottenhams stjärnskott Gareth Bale har ögonen på sig från andra ligor.
4 av 5
Tottenhams stjärnskott Gareth Bale har ögonen på sig från andra ligor. - Foto: PETER CZIBORRA / ACTION IMAGES / BILDBYRÅN
Bland annat placeras han i spanska ligan där Real Madrid och Barcelona uppges vara de största intressenterna.
5 av 5
Bland annat placeras han i spanska ligan där Real Madrid och Barcelona uppges vara de största intressenterna. - Foto: CARL RECINE / ACTION IMAGES / BILDBYRÅN

Gareth Bale blickar utomlands

Tottenhams supertalang Gareth Bale kan tänka sig att prova på en ny liga.


Gareth Bale:

Född: 16 juli 1989 i Cardiff, Wales.

Den speedige vänsterbreddaren började sin karriär som vänsterback. I fjol blev han framflyttad till mittfältet och stod för en offensiv succé.

Den här säsongen har walesaren haft sitt stora genombrott och utkristalliserat sig som en av Tottenhams absolut viktigaste spelare. Bale gjorde ett hattrick mot Inter i Champions League tidigare under säsongen.

LONDON. Den här säsongen har Tottenhams vänsterytter Gareth Bale haft sitt riktiga genombrott. Under säsongen har han gjort fantastiska mål, bland annat ett hattrick borta mot Inter i Champions League.

Det har gjort att han är ett intressant byte för andra klubbar - särskilt i ligor utanför England. Och 21-åringen är heller inte helt främmande mot att möjligtvis byta liga.

– Om ett grymt erbjudande dyker upp måste man överväga det. Jag lämnade mitt hem vid 15 och om jag lämnar Premier League kommer jag lära mig ett nytt språk, lära känna andra människor och ett nytt land. Jag kommer växa som människa, säger Gareth Bale enligt Fifas hemsida.

Bale placeras i Barcelona och Real Madrid

Bland annat har walesaren placerats i den spanska ligan där storklubbarna Real Madrid och Barcelona har ryktats vara de största intressenterna. Bale erkänner även att han blir lite darrig när han har märkt hur stort intresset är för honom.

– Jag försöker att inte tänka på det. Mina lagkamrater brukar skämta mycket om min framtid, men jag tänker inte så mycket på det. Jag spelar min bästa fotboll någonsin här i Tottenham, säger han och fortsätter:

– Och vet ni vad? Jag tror inte det är sant att de pratar om mig när jag hör hur mycket pengar de vill betala och vilka klubbar som är intresserade.

"Jag älskar den spanska ligan"

Bale kämpar just nu för att komma tillbaka från en baksida-lår-skada. Enligt Tottenhams ledarstab är Bale redo och då kommer han redan under tisdagen få chansen att spela mot ett spanskt topplag när hans Tottenham möter Real Madrid i Champions League-kvartsfinalerna.

– Vi ser fram emot matchen och vi tror verkligen att vi kan avancera efter de här två matcherna. De är ett fantastiskt lag, jag har tittat på dem nästan varje helg i flera år nu. Jag älskar den spanska ligan. Men vi vet hur vi ska slå dem, säger Bale.

Se några Gareth Bale-höjdpunkter:

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!