Tränaren Roberto Mancini berömde sin unge svensk efter matchen.
Tränaren Roberto Mancini berömde sin unge svensk efter matchen. - Foto: JON SUPER / AP
Innan dess hade svensken nickat in en hörna och kvitterat hemmalagets ledning.
Innan dess hade svensken nickat in en hörna och kvitterat hemmalagets ledning. - Foto: Darryl Dyck / AP
Guidetti (till vänster) jublar med lagkamraterna efter 2-1-målet.
Guidetti (till vänster) jublar med lagkamraterna efter 2-1-målet. - Foto: Darryl Dyck / AP

Guidetti fick leka med de stora grabbarna

Det blev succé för John Guidetti när hans City träningsspelade mot Vancouver.

Utlånad i fjol

Förra säsongen blev det ingen speltid alls i Premier League för John Guidetti som i stället mestadels var utlånad till Burnley i The Championship.

Nu får han vara med och leka med de riktigt stora grabbarna i träningsmatchern. Frågan är dock om han är tillräckligt bra nu för att slippa bli utlånad igen.

VANCOUVER. Det blev nytt kontrakt med Manchester City i stället för flytt till holländska Twente för John Guidetti. Ingen lär vara gladare än huvudpersonen själv efter att han gjort ett mål och en målgivande passning när han fick vara med och leka med de stora grabbarna.

Guidetti spelade andra halvlek mot kanadensiska Vancouver Whitecaps tillsammans med spelare som James Milner, Mario Balotelli, Joleon Lescott och nyförvärvet Gaël Clichy.

Den svenske U21-landslagsmannen satte 1-1 på hörna i den 68:e minuten och spelade sedan fram kantspringaren Shaun Wright-Phillips till ett riktigt drömmål.

"En typisk engelsk 'striker'"

Efter matchen fick Guidetti beröm från tränaren Roberto Mancini på klubbens officiella hemsida.

Enligt engelska Mirror Football på Twitter sa lagkamraten Gareth Barry så här om John Guidetti efter gårdagens match.

– Han är en typisk engelsk "striker". Även fast han är svensk.