Tuff start för Helsingborg. (OBS. Bilden är från matchen mot Djurgården på Olympia) - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Orangeklädd Yehuda-spelare till höger i bild. Här mot Ajax i Europa Leauge-kval 2009. - Foto: Ariel Schalit / AP

Helsingborg föll tungt i Europa League

Helsingborg fick sämsta tänkbara start i dubbelmötet mot Bnei Yehuda.

TEL AVIV. Helsingborg satte sig i en prekär situation när man förlorade med 1-0 i det första av två möten mot israeliska Bnei Yehuda. Hemmalaget gick ut och dominerade matchen från början till slut mot ett Helsingborg som såg ut att störas rejält av värmeböljan.

I den 40:e minuten kom också ledningsmålet för Yehuda. Ett till synes ofarligt inlägg letade sig fram till argentinaren Pedro Galván, som såg ut att ta med sig bollen med handen innan han tryckte in 1-0 bakom Pär Hansson. Ilskna Helsingborgsspelare var inte sena med att visa sitt missnöje mot den ungerske domaren. Något man för all del hade fog för. Frisparksstatistiken i den första halvleken skrevs nämligen till 12-3 till Yehudas fördel och känslan var att HIF blev aningen förfördelade.

Både Helsingborg och domaren kom upp i bättre nivå efter pausvilan men trots det var en kvittering aldrig riktigt nära. Helsingborg får alltså resa hem till ett betydligt svalare Sverige med ett 0-1-underläge i bagaget. Returen spelas den 4 augusti på Olympia.