Lagkaptenen Anders Svensson och hans lagkamrater lyckades inte mäkta med en mirakelvändning. - Foto: Bildbyrån

Elfsborg var aldrig nära en mirakelvändning

Det krävdes 4-0 för att få till en förlängning mot norska Ålesund. Det blev 1-1 och Elfsborgs Europaäventyr är över.

Matchfakta

Målskyttar

Elfsborg: Martin Ericsson.

Ålesund: Fredrik Ulvestad.

Gula kort

Elfsborg: Daniel Mobaeck, Andreas Augustsson.

Ålesund: Sander Post, Peter Orry Larsen.

Domare: Radek Matejek, Tjeckien

BORÅS. Efter att ha blivit utspelade på bortaplan mot Ålesund krävdes det ett mirakel för att Elfsborg skulle kunna vända på steken hemma på Borås Arena. Men det var aldrig nära att laget nådde upp till det 4-0-resultat som krävdes för att ta matchen till förlängning.

I stället var det bortalaget som satte 1-0 på straff tidigt i den andra halvleken genom Fredrik Ulvestad. Det hjälpte inte att Martin Ericsson kvitterade i den 65:e minuten - det hade krävts fem hemmamål till för att inte åka ur.

Tränaren Magnus Haglund, som verkade ha gett upp matchen på förhand med tanke på startelvan, får nu satsa vidare mot toppen i allsvenskan i stället.