Zlatan när laget anlände till Beijing.
Zlatan när laget anlände till Beijing. - Foto: Andy Wong / AP
Wesley Sneijder slår in frisparken till 1-0 i krysset.
Wesley Sneijder slår in frisparken till 1-0 i krysset. - Foto: Alexander F. Yuan / AP
Zlatan Ibrahimovic fick lyfta supercupbucklan efter att Milan tagit sin första titel för säsongen. Knappast den sista? - Foto: Andy Wong / AP

Zlatan målade när Milanoderbyt gästade Kina

Milan vände och vann derbyt i den italienska supercupen efter mål av Zlatan Ibrahimovic och ghananen Kevin Prince Boateng. Efter sitt mål sköt Zlatan upp bollen på läktaren till den kinesiska publikens jubel.

Matchfakta

Målskyttar

Milan: Zlatan Ibrahimovic, Kevin Prince Boateng.

Inter: Wesley Sneijder

Gula kort

Milan: Gennaro Gattuso, Gianluca Zambrotta, Kevin Prince Boateng, Massimo Ambrosini.

Domare: Nicola Rizzoli.

Publik: 80 000.

BEIJING. När den italienska supercupen för första gången avgjordes genom ett Milanoderby spelades matchen inte på San Siro utan i det så kallade "fågelboet" i Beijing, OS-arenan från 2008. Och precis som vanligt när Milan spelar fotboll nuförtiden hade en svensk en av huvudrollerna.

Även de kinesiska åskådarna hade koll på vilka som var de stora stjärnorna nere på planen. Publikens vrål ökade i kraft varje gång en viss Zlatan Ibrahimovic rörde bollen.

Fantastisk frispark gav Inter ledningen

En stökig situation där Milans lagkapten Gennaro Gattuso med två hårda tacklingar orsakade en frispark i farligt läge efter drygt 20 spelade minuter. Som sig bör stegade ryktesomgärdade holländaren Wesley Sneijder fram till bollen. Frisparken blev stenhård och väl avvägd, in via kryssribban bakom Christian Abbiati. Inte konstigt att både Manchester United och lokalkonkurrenten City är ute efter hans underskrift.

Andra nickförsöket gick in för Ibra

I slutet av den första halvleken var Zlatan bara centimeter från att kvittera men hans nick tog i stolpens insida och hamnade till slut i famnen på Inters brassemålvakt Júlio Cesár.

Det drödje i stället till mitten av den andra halvleken innan supersvensken fick in bollen. Efter att ha nickat 1-1 i öppet mål gick han bananas och sköt upp bollen på läktaren till alla kinesiska supportrars stora glädje.

Bara minuter senare rakade Kevin Prince Boateng in en retur på inhopparen Alexandre Patos stolpskott. Ghananen bjöd på ett par karateliknande sparkar som målgest.

Inter försökte och försökte, framför allt genom Samuel Eto'o och Sneijder, men lyckades aldrig sätta någon kvittering bakom Abbiati. Eto'o hade även en boll inne på stopptid men han var klart offside när passningen slogs.

Supercuptiteln är Milans sjätte. Den senaste segern kom 2004 mot Lazio.