Sen kvittering när Valencia klarade en poäng

Valencia spelade 1-1 mot Chelsea. Ett resultat som båda lagen efter omständigheterna borde vara nöjda med.

Milan - Plzen 2-0.

VALENCIA. Mycket av snacket inför gruppfinalen på Mestalla handlade om Frank Lampard skulle spela från start eller inte. Chelseas nya tränare Andre Villa-Boas hade vägrat att spela landslagsmannen från start i de senaste två matcherna - men mot Valencia fick Lampard chansen. Och tog den, han gjorde nämligen 1-0 målet i den 56-minuten. Ett mål som länge såg ut som segermålet.

1-1 från straffpunkten

Chelsea skulle kanske haft en straff när Fernando Torres i den tredje minuten knuffades omkull i straffområdet. Men i stället var det "Los ches" som skulle gynnas av domaren; Valencia fick straff i den 87-minuten efter att den olycklige inhopparen Salomon Kalou fått bollen på handen vid en hörna. Skyttekungen Roberto Soldado förvaltade straffen väl och sköt en poäng till hemmalaget.

Bra resultat för Chelsea

En kvittering som säkert svider för Chelsea, men det oavgjorda resultatet var rättvist. Och eftersom Bayer Leverkusen besegrade Genk har Londonlaget ett bra utgångsläge - om de besegrar belgarna i nästa match kvalificierar de sig säkerligen till slutspelet.