Sebastian Larsson svarade för ett vackert frisparksmål - men det räckte inte för Sunderland, som förlorade med 2-1.
1 av 2
Sebastian Larsson svarade för ett vackert frisparksmål - men det räckte inte för Sunderland, som förlorade med 2-1. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
Robin Van Persie såg till att "Gunners" fick det sista ordet.
2 av 2
Robin Van Persie såg till att "Gunners" fick det sista ordet. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Drömmålet räckte inte - Larsson föll mot gamla klubben

Sebastian Larsson såg länge ut att bli poängräddare för sitt Sunderland. Men Robin Van Persie gav Arsenal segern med ett sent avgörande.


Ojämna Arsenal

Arsenal fortsätter att vara ojämnt. Sedan krysset i premiären mot Newcastle har laget varvat vinster och förluster. Facit på de sex senaste ligamatcherna visar tydligt lagets bekymmer - jämnheten:

Arsenal-Sunderland 2-1

Tottenham-Arsenal 2-1

Arsenal-Bolton 3-0

Blackburn-Arsenal 4-3

Arsenal-Swansea 1-0

Manchester United-Arsenal 8-2

LONDON. Sebastian Larsson har fått en drömstart i sin nya klubb. Dessutom verkar han ha en förmåga att näta mot storlagen. Tidigare i år såg han till att Sunderland fick med sig poäng från Anfield genom ett vackert konstmål, och på söndagen var det dags igen. Denna gång mot Arsenal - klubben han spenderade sex år som ungdomsproffs i.

Arsenal rivstartade

Men det var hemmalaget som inledde på bästa möjliga sätt. Domaren Howard Webb hann knappt blåsa igång matchen innan bollen satt i nät bakom bortakeepern Simon Mignolet. Holländaren Robin Van Persie drog till från strax utanför straffområdet och placerade bollen intill vänsterstolpen. Men Sunderland kom tillbaka, tack vare en viss "Seb" Larsson.

Larssons drömfrispark

I den 34:e matchminuten tilldelades Sunderland en frispark i farligt läge. Sebastian Larsson - väl införstådd i vad hans högerdoja kan uträtta - stegade majestätiskt fram för att ta hand om den. Träffen blev perfekt, och bollen knorrade sig rakt upp i Wojciech Szczesnys högra kryss.

Men trots ett svenskmål och ett frenetiskt kämpande bortalag visade "Gunners" varför man - trots den usla säsongsinledningen - förtjänar att benämnas som ett storlag.

Van Persie matchhjälte

Med mindre än tio minuter kvar av drabbningen såg Robin Van Persie till att Larssons mål skulle bli ett betydelselöst sådant när han forcerade in 2-1 för sitt Arsenal. Ett mål som blev matchens sista, och som innebär att Londonlaget nu har tre vinster på åtta försök.

Sebastian Larssons drömmål:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!