1 av 5
Real Madrid slog Valencia med 3-2. - Foto: Alberto Saiz/AP/SCANPIX
Karim Benzema öppnade målskyttet efter 20 minuters spel.
2 av 5
Karim Benzema öppnade målskyttet efter 20 minuters spel. - Foto: Alberto Saiz/AP/SCANPIX
Cristiano Ronaldo tystade hemmafansen.
3 av 5
Cristiano Ronaldo tystade hemmafansen. - Foto: Alberto Saiz/AP/SCANPIX
Cristiano Ronaldo satte Real Madrids sista mål.
4 av 5
Cristiano Ronaldo satte Real Madrids sista mål. - Foto: Alberto Saiz/AP/SCANPIX
Här firar det rödklädda laget.
5 av 5
Här firar det rödklädda laget. - Foto: Alberto Saiz/AP/SCANPIX

Valencia-fansens psykningar stoppade inte Ronaldo

Real Madrid behåller trepoängsavståndet ned till Barcelona.

MADRID. "Messi, Messi", skanderade fansen hånfullt på Mestalla-stadion. Men till slut var det ändå Cristiano Ronaldo som fick det sista ordet när Real Madrid bortaslog Valencia med 3-2.

"Marängerna" fick det svettigt värre och var riktigt illa ute i stora delar av den andra halvleken. Men det var en helt annan historia i de första 45 minuterna, då bortalaget dominerade stort.

Karim Benzema öppnade målskyttet efter att Valencia-försvaret missat markeringen helt och hållet. Helt fri kunde den franske anfallaren sätta sitt sjunde mål för säsongen.

Ett helt annat lag

Den första halvleken slutade bara 1-0, trots att "Los Blancos" ändå hade flera lägen att dryga ut ledningen. I den andra halvleken skulle gästerna bara fortsätta att spela som de hade gjort innan. Men riktigt så enkelt blev det inte.

"Los Ché" kom ut med helt ny energi och tog genast hand om kommandot. Hemmalaget pressade serieledarna - men orättvist nog kunde Sergio Ramos ändå dryga ut ledningen med huvudet med dryga kvarten kvar att lira.

Släkten är värst

Men Valencia gav inte upp och när den Real Madrid-fostrade anfallaren Roberto Soldado reducerade bara minuterna senare, blev det match igen.

Cristiano Ronaldo drygade dock ut igen efter att Real kontrat blixtsnabbt, men det stoppade inte Soldado från att fortsätta näta mot sitt gamla lag. Iskallt reducerade anfallaren till 2-3, men trots att Valencia pressade på ordentligt i slutminuterna, så blev det inga fler mål.