Två av söndagens målskyttar jublar. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Zlatan jublar efter att drömgränsen äntligen knäckts.
Zlatan jublar efter att drömgränsen äntligen knäckts. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Mål nummer 101 dunkades in från straffpunkten.
Mål nummer 101 dunkades in från straffpunkten. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Zlatan sprängde 100-gränsen

Zlatan Ibrahimovic har nu gjort över 100 mål i Serie A. Hemma mot Chievo kom både det 100:e och det 101:a.

101 Serie A-mål

Zlatan Ibrahimovic har äntligen passerat drömgränsen. Efter sju år i den italienska ligan har svensken nu gjort över 100 mål.

2004-2006 Juventus: 69 matcher, 23 mål

2006-2009 Inter: 88 matcher, 57 mål

2010- Milan: 37 matcher, 21 mål

MILANO. Det hann gå 45 sekunden innan Zlatan Ibrahimovic prickade ribban. Redan då visade svensken att han minsann hade bestämt sig: hemmafajten mot Chievo skulle bli matchen då Zlatan gjorde sitt 100:e mål i Serie A.

Mål nummer 100 - och 101

Visserligen tillät "Ibra" Thiago Silva att göra första målet, men efter brassens tidiga ledningsmål var det så dags för ett historiskt mål. Och vackert var det: Zlatan fick bollen strax utanför offensivt straffområde och med en magnifik bredsida lurade han Stefano Sorrentinos i Chievo-målet.

Anfallskollegan för dagen, Alexandre Pato kunde sedan öka på ledningen till 3-0 efter dryga halvtimmen. Men Pato såg till att inte stjäla showen från huvudpersonen själv - tio minuter senare ordnade han en straff åt sin svenske vapendragare. En straff som "Ibra" dunkade upp i nättaket, hur säkert som helst. Därmed hade Zlatan till och med passerat 100-gränsen.

Utbytt i andra halvlek

Någon chans att göra hat trick fick dock aldrig "Ibra", som byttes ut i den 68:e minuten. Ersättaren Robinho förmådde aldrig dryga ut siffrorna och matchen slutade 4-0 till Milan.

En imponerande skalp för "i Rossoneri" som knappade in på serieledande Juventus. Men matchen lär för alltid bli ihågkommen som drabbningen då Zlatan Ibrahimovic nådde 100-gränsen.