Chelsea och United semifinalklara

Guus Hiddink fortsätter sin vinstsvit i Chelsea. Nu är laget klart för FA-semi.

Guus Hiddink är verkligen en speciell tränare. För även om Chelseas spelarmaterial inte går att jämföra med vare sig Sydkoreas eller Australiens, och därmed inte är lika svårt att nå framgångar med, har holländaren imponerat så här långt som ledare i Roman Abramovitjs bygge.

Lördagens kvartsfinal i FA Cupen vanns utan några större problem över Coventry med 2-0. Didier Drogba inledde målskyttet efter en kvart då han stal bollen framför näsan på Coventrys back Ben Turner, som var långsammare än en allsvensk spelare, rundade målvakten Kieran Westwood och smällde upp bollen i bortre krysset.

Till andra halvlek bytte Hiddink in Interlånet Ricardo Quaresma, som i en hypersnabb kontring spelade in bollen till en fri Alex och 0-2 var ett faktum.

Positivt för Chelsea var inte bara segern och att Drogba fortsätter visa storform. En av världens absolut bästa defensiva mittfältare, Michael Essien, fick en halvleks spel efter att ha varit borta på grund av skada.

För Manchester United gick det enklare än så borta mot Fulham. Efter en halvtimme hade Carlos Tevez gjort två mål och i princip avgjort matchen. United vann till slut med 4-0 efter mål av Wayne Rooney och Ji-Sung Park.