Zenit vände och vann hemma mot Porto.
Zenit vände och vann hemma mot Porto. - Foto: Dmitry Lovetsky/AP/SCANPIX
Benfica tog ledningen först men orkade inte hålla hemmalaget undan.
Benfica tog ledningen först men orkade inte hålla hemmalaget undan. - Foto: Dmitry Lovetsky/AP/SCANPIX

Zenit vände och vann - nu är returen helt öppen

Benfica tog ledningen först - men till slut var det ändå Zenit som kammade hem segern.

SANKT PETERSBURG. Det är en vidöppen returmatch som väntar i Portugal efter att Benfica tappat 1-0 till 2-3 borta mot ryska Zenit.

Gästernas Maxi Pereira öppnade målskyttet redan efter 20 minuters spel och gav därmed portugiserna ett riktigt drömläge inför nästa returmatchen. Men ryssarna kom snabbt tillbaka och kvitterade genom Roman Shirkov efter blott sju minuters spel - hans fjärde Champions League-mål den här säsongen.

Och med knappt 20 minuter kvar att spela slog hemmalaget till igen. Vladimir Bystrov hittade fram till Sergey Semak, som i sin tur fick hål på Benfica-målvakten Artur.

Matchen såg länge ut att sluta 2-1. Men precis vid slutskedet av drabbningen kvitterade bortalaget efter att Oscar Cardozo hittat rätt - men han fick knappast jubla länge. Bara minuten senare säkrade nämligen Shirkov segern med sitt andra mål för kvällen.

Kan sluta hur som helst

Zenit har förvisso en fördel inför returmötet i Lissabon och det räcker med oavgjort för avancemang. Men matchen kan sluta precis hur som helst och det är i stort sett omöjligt att tippa vem som går vidare till kvartsfinalerna.