Cristiano Ronaldo öppnade målskyttet efter knappa halvtimmen.
1 av 5
Cristiano Ronaldo öppnade målskyttet efter knappa halvtimmen. - Foto: Misha Japaridze/AP/SCANPIX
2 av 5
Wernbloom (t.h.) gjorde ned tre Real Madrid-spelare inom loppet av några få minuter i början av matchen. - Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX
3 av 5
Real Madrid var nära segern. Men Wernbloom räddade sitt CSKA Moskva mot favoritlaget. - Foto: Misha Japaridze/AP/SCANPIX
Här kvitterar Pontus Wernbloom mot Real Madrid.
4 av 5
Här kvitterar Pontus Wernbloom mot Real Madrid. - Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX
Mittfältaren firar tillsammans med sina lagkamrater.
5 av 5
Mittfältaren firar tillsammans med sina lagkamrater. - Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX

Wernblooms chockkvittering

0-1 och bara sekunderna kvar. Då klev Pontus Wernbloom fram och pressade in kvitteringen när CSKA Moskva kryssade hemma mot Real Madrid.

När avgörs dubbelmötet?

CSKA Moskva fick med sig 1-1 hemma mot Real Madrid och kommer att få det tufft när lagen drabbar samman igen om tre veckor.

Den här gången kommer mötet att äga rum i Madrid och Reals hemmaarena, Santiago Bernabeu och matchen kommer att spelas den 14 mars.

MOSKVA. CSKA Moskva var riktigt illa ute och var på väg mot en tung 0-1-förlust hemma mot Real Madrid. Då klev den svenske Real-supportern Pontus Wernbloom fram - och kvitterade mot favoritlaget i sista sekunden.

– Rätt slumpmässigt, de nickar ner och jag river mig lös och det är bara att bonka dit den, säger Wernbloom till Viasat.

Han fortsätter:

– Det är klart att det är häftigt. Det är en dröm som går i uppfyllelse. Man har ju hoppas att få spela där, men det har man ju förstått att man inte kommer att göra.

"Gjorde tillräckligt mycket för att vinna"

Champions League-debuten kunde knappast ha slutat bättre för landslagsmittfältaren. Matchen hade redan tickat in på övertid när Wernbloom fick chansen framför Real Madrid-målvakten Iker Casillas. Wernbloom tog den och räddade sitt CSKA.

– Jag tycker att vi gjorde tillräckligt mycket för att få med oss en seger, men vi har inte lyckats. Men vi har fortfarande 90 minuter på oss och nästa match måste vinna, säger Real-försvararen Sergio Ramos direkt efter matchen.

Tacklade tre spelare - ingen varning

Hjärtat må brinna för den vita klubben. Men det hindrade inte Wernbloom från att göra ned tre Real-spelare inom loppet av bara några få minuter och dessutom komma undan med bara en tillrättavisning.

Trots tacklingarna och det hårda spelet såg Real Madrid ut att få det sista ordet när Cristiano Ronaldo öppnade målskyttet efter knappa halvtimmen. Ett mål som väldigt länge såg ut att bli matchens enda.

– 1-1 är inget drömreslutat att åka till Madrid med. Men som matchen utvecklade sig tycker jag knappt att vi är värda det, så vi får vara nöjda. Det kommer bli tufft. Där gäller det nog att rida ut den första vågen sen måste vi ju göra mål också, säger Wernbloom.