Svensken kramas om av en överlycklig lagkamrat. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Gruppkram. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
4 av 6
Ibra var glödhet när Milan vann. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Den svenske landslagskaptenen satte tre mål på 14 minuter.
5 av 6
Den svenske landslagskaptenen satte tre mål på 14 minuter. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Thiago Silva (t.h.) satte matchens sista mål efter knappa timmen.
6 av 6
Thiago Silva (t.h.) satte matchens sista mål efter knappa timmen. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Kung Zlatan magisk - hattrick på 14 minuter

Palermo hade ingen chans mot Zlatan Ibrahimovics magi.

Toppstriden

1. Milan, 54 poäng på 26 matcher

2. Juventus, 51 poäng på 25 matcher

3. Udinese, 45 poäng på 25 matcher

4. Lazio, 45 poäng på 25 matcher

PALERMO. Comeback i Serie A efter avstängningen. Då slog kung Zlatan Ibrahimovic till igen - och satte tre mål på 14 minuter.

Den svenske jättestjärnan kan mycket väl ha gjort sin bästa halvlek i Serie A någonsin. Anfallaren inledde showen mot Palermo efter 21 minuters spel när han hur snyggt som helst knorrade in 1-0 med vänstern bakom hemmamålvakten Emiliano Viviano. Tio minuter senare slog han till med samma fot när han snyggt och retsamt la in 2-0.

Och efter dryga halvtimmen bombade han dessutom in säsongens 25:e mål. Ett ligamål som även innebär att Zlatan gick upp delad skytteligaledning med Udineses Antonio Di Natale, som har gjort 18 Serie A-mål på tre matcher mer än Ibra.

Silva avgjorde

Mittbacken Thiago Silva satte mötets sista mål i den 58:e minuten. Dessförinnan var dock Ibra faktiskt väldigt nära att sätta sitt fjärde mål, men den storspelande målvakten Viviano räddade den stenhårda nicken.

Milan har nu tre poäng ned till serietvåan Juventus, som endast fick oavgjort mot Chievo i den sena kvällsmatchen. Juventus har dock en match till godo, men Milan leder Serie A även om Juventus vinner tack vare bättre målskillnad.