Ivan Jovanovic har tagit APOEL Nicosia till den bästa placeringen någonsin för ett cypriotisk lag i Europacupen och Champions League.
1 av 6
Ivan Jovanovic har tagit APOEL Nicosia till den bästa placeringen någonsin för ett cypriotisk lag i Europacupen och Champions League. - Foto: Efrem Lukatsky/SCANPIX
Jovanoviv beskriver det som en ära att få möta Real Madrid men tycker att APOEL har haft otur i lottningen.
2 av 6
Jovanoviv beskriver det som en ära att få möta Real Madrid men tycker att APOEL har haft otur i lottningen. - Foto: Laurent Cipriani/SCANPIX
I alla matcher i Champions League – förutom i en match mot Shaktar i gruppspelet – har APOEL totalt sett löpt sex kilometer mer än sina motståndare.
3 av 6
I alla matcher i Champions League – förutom i en match mot Shaktar i gruppspelet – har APOEL totalt sett löpt sex kilometer mer än sina motståndare. - Foto: Armando Franca/SCANPIX
Om APOEL ska ha någon chans i kvartsfinalen mot Real Madrid måste de få stopp på Cristiano Ronaldo och Karim Benzema som tillsammans har gjort 11 av Reals 25 mål i Champions League.
4 av 6
Om APOEL ska ha någon chans i kvartsfinalen mot Real Madrid måste de få stopp på Cristiano Ronaldo och Karim Benzema som tillsammans har gjort 11 av Reals 25 mål i Champions League. - Foto: Andres Kudacki/SCANPIX
José Mourinho – som är känd för att vara en slipad taktikter - kan få en tuff match i matchen mot Ivan Jovanovic.
5 av 6
José Mourinho – som är känd för att vara en slipad taktikter - kan få en tuff match i matchen mot Ivan Jovanovic. - Foto: Petros Karadjias/SCANPIX
APOEL:s målvaktstränare Goran Gumic studerade Lyons alla straffsparkar de tre senaste säsongerna. Följden blev att målvakten Dionisis Chiotis gick åt rätt håll på fyra, och räddade två av straffarna.
6 av 6
APOEL:s målvaktstränare Goran Gumic studerade Lyons alla straffsparkar de tre senaste säsongerna. Följden blev att målvakten Dionisis Chiotis gick åt rätt håll på fyra, och räddade två av straffarna. - Foto: Petros Karadjias/SCANPIX

Manisk scoutning ska fälla Real Madrid

I åttondelsfinalen mot Lyon scoutade APOEL:s tränare Ivan Jovanovic domaren för att ta sig till kvartsfinal i Champions League.Vad kommer krävas mot Real Madrid?


Lagens tidigare matcher

APOEL Nicosia

Gruppspelet:

APOEL–Zenit 2–1

Shaktar Donetsk–APOEL 1–1

Porto–APOEL 1–1

APOEL–Porto 2–1

Zenit–APOEL 0–0

APOEL–Shaktar Donetsk 0–2

Åttondelsfinal:

Lyon–APOEL 1–0

APOEL–Lyon 1–0 (4–3) vinst efter straffar

 

Real Madrid

Gruppspelet:

Dinamo Zagreb–Real Madrid 0–1

Real Madrid–Ajax 3–0

Real Madrid–Lyon 4–0

Lyon–Real Madrid 0–2

Real Madrid–Dinamo Zagreb 6–2

Ajax–Real Madrid 0–3

Åttondelsfinal:

CSKA Moskva–Real Madrid 1–1

Real Madrid–CSKA Moskva 4–1

 

NICOSIA. Säsongens överraskning i Champions League är definitivt cyprioterna APOEL Nicosia. Med en betydligt lägre budget än sina konkurrenter har APOEL överraskande tagit sig till kvartsfinal.

För att ta ett exempel har förre Örgrytespelaren Aílton – som är bäst betald i APOEL – mindre i lön än Real Madrids reservmålvakt Adan som står längst ner på lönelistan hos spanjorerna.

Trots det har APOEL i år vunnit mot lag som Shaktar Donetsk, Porto och nu senast Lyon på straffar i åttondelsfinalen.

Tur skulle vissa kanske säga – men inte APOEL:s serbiske tränare Ivan Jovanovic:

– Den här säsongen är ingen slump, säger han till The Guardian och fortsätter:

– Allting grundar sig i bra laganda, bra kontinueligt dagligt jobb och en hälsosam fotbollsmentalitet.

Men det är inte bara de vanliga gamla fotbollsklyschorna som har tagit APOEL till den bästa placeringen någonsin för ett cypriotiskt lag i Europacupen och Champions League.

Inför åttondelsfinalen mot Lyon specialstuderade Jovanovic den spanske domaren Undiano Mallencos alla tidigare matcher under säsongen.

Anledningen? För att kunna lära sig Mallencos vanor som domare och för att kunna instruera sina spelare om detta.

Dessutom lät Jovanovic klubbens målvaktstränare Goran Gumic studera Lyons alla straffsparkar de tre senaste säsongerna.

Resultatet av det blev att APOEL:s målvakt Dionisis Chiotis gick åt rätt håll på fyra straffar och räddade två av dessa.

Det var bara Kim Källströms straff som Chiotis slängde sig åt fel håll.

Om Jovanovic scoutning kommer att räcka mot Real Madrid återstår att se. Första kvartsfinalen spelas i Nicosia i kväll. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!