Milans tränare Max Allegri tror kampen om Scudetton tar slut på söndagskvällen: "99% säker att det avgörs."
1 av 6
Milans tränare Max Allegri tror kampen om Scudetton tar slut på söndagskvällen: "99% säker att det avgörs." - Foto: Claudio Villa/Getty Images
Milan kommer till spel utan försvarsjätten Thiago Silva i derbyt mot Inter.
2 av 6
Milan kommer till spel utan försvarsjätten Thiago Silva i derbyt mot Inter. - Foto: Marco Luzzani/Getty Images
Antonio Cassano och övriga anfallare finns dock tillgängliga för spel för "Rossonieri".
3 av 6
Antonio Cassano och övriga anfallare finns dock tillgängliga för spel för "Rossonieri". - Foto: Marco Luzzani/Getty Images
Allegri hyllar Inters unge tränare Andrea Stramaccioni inför derbyt: "Han har gjort det mycket bra."
4 av 6
Allegri hyllar Inters unge tränare Andrea Stramaccioni inför derbyt: "Han har gjort det mycket bra." - Foto: Dino Panato/Getty Images
Argentinaren Diego Milito avgjorde det senaste Milanoderbyt med matchens enda mål i januari i år.
5 av 6
Argentinaren Diego Milito avgjorde det senaste Milanoderbyt med matchens enda mål i januari i år. - Foto: Scanpix
Zlatans Milan är en poäng bakom Juventus.
6 av 6
Zlatans Milan är en poäng bakom Juventus.

20.45: "Säsongens viktigaste kväll"

Ett av världens hetaste fotbollsderbyn stundar - men istället för rivaliteten är det kampen om titeln som är i fokus för Zlatans Milan. Tränaren Max Allegri: "Vi måste ha fullt fokus, bara seger som gäller."


Kampen om Scudetton

Milan har en poäng upp till Juventus inför den nästsista omgången i serie A. Här är lagens återstående matcher:

Omgång 37

Söndag 6 maj kl 20.45

Inter - Milan

Cagliari - Juventus

Omgång 38

Söndag 13 maj kl 20.45

Juventus - Atalanta

Milan - Novara

Vinn biljetter till EM

Vem tyckte du var matchens lirare? Utse planens gigant och tävla om biljetter till Sveriges matcher i EM - och chansen att dela ut priset till matchens lirare i mötet mellan Sverige - Frankrike.

MILANO. Inter - Milan stundar på Giuseppe Meazza-stadion, men det är inte den bittra rivaliteten som är i fokus. Istället handlar allt om Milans jakt på serieledarna Juventus med två omgångar kvar. Och Milans tränare Max Allegri tror att vinnaren av Scudetton blir klar på söndagskvällen.

- Jag är till 99% säker att Scudetton avgörs i kväll, det kommer vara säsongens viktigaste kväll, säger han till La Gazzetta dello Sport.

Samtidigt vill han inte fokusera på hur det går för Juventus i deras match mot Cagliari, utan ser fram emot ett hett derby i Milano. Att Inter har möjlighet att ta en Champions League-plats ger extra krydda till fajten.

- Stramaccioni (Inters tränare, red. anm.) har gjort det mycket bra och de har chans på en av platserna till Champions League. Derbyn är väldigt speciella tillställningar - dessutom är det mycket på spel för båda lagen, säger Allegri, och fortsätter:

- Vi måste vara väldigt motiverade när vi går ut för att möta Inter, men utan att ägna några tankar åt Juventus. Vi måste ha fullt fokus, det är bara seger som gäller. Sedan får vi se klockan 23 hur tabellen ser ut.

Att Milan åkte på en 1-0-förlust i säsongens första derby i ligan är extra tändvätska, menar den 44-årige tränaren.

- Förlusten ger oss ytterligare motivation att gå ut och göra bra ifrån oss, säger han till Soccernews.com.

Saknar nyckelförsvarare

Milan kommer till spel utan backjätten Thiago Silva, trots att han är tillbaka från skada. Han vilas för att han inte mår bra, enligt uppgifter till La Gazzetta dello Sport. Däremot har Allegri angelägna problem offensivt, med samtliga fem anfallsalternativ tillgängliga.

- Robinho gör mål igen, samtidigt som Antonio Cassano, El-Shaarawy och Maxi Lopes är tillgängliga. Det enda som är säkert är att Zlatan Ibrahimovic spelar från start, säger Allegri.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!