Hull orkade inte hela vägen

Arsenals våldsamma press gav till slut utdelning. Möter Chelsea i FA cupsemi.

FA cupens sista kvartsfinal spelades på tisdagen mellan Arsenal och Hull på Emirates Stadium. Som väntat vann hemmalaget, men det dröjde ända till slutskedet innan avgörandet kom.

Höstes skrällag Hull visade prov på gamla takter när de redan efter tolv minuter tog ledningen inför hemmasupportrar tagna på sängen. Nick Barmby sköt en halvvolley som touchade Johan Djourou och helt ställde Lukasz Fabianski, som för kvällen vaktade Arsenals mål.

Gunners satte genast i gång en jakt på kvittering, men det skulle dröja innan utdelningen kom. Pressen blev fruktansvärd i andra halvlek och att Hull stod emot så länge som till den 74:e minuten var ett under. Robin van Persie hade precis nickat en hörna i ribban innan han revanscherade sig genom att sätta 1-1 i halvöppet mål efter fint förspel av Bendtner och Arsjavin.

Ett oavgjort resultat var givetvis inte tillräckligt för Arsenal och tio minuter senare fick Hull trots heroiskt kämpande kapitulera för den röda jätten. Samir Nasri skickade in en frispark mot Hulls straffområde som bortamålvakten Boaz Myhill misslyckades med att boxa bort. Bollen hamnade till slut hos William Gallas som ur misstänkt offsideposition enkelt kunde sätta tvåan i öppet mål.

Arsenal möter nu Chelsea på hemmaplan i den ena av FA cupens semifinaler. I den andra tar Manchester United emot Everton. Matcherna spelas den 18 respektive 19 april.