Danska Horsens blev för tuffa för Elfsborg.
Danska Horsens blev för tuffa för Elfsborg. - Foto: Bildbyrån
Danskarna vann med 3–2 på Borås Arena och slog därmed ut Elfsborg ur Europaspelet. - Foto: Bildbyrån
1–0-målet av Lasse Kryger Jörgensen var ett riktigt konstmål på frispark.
1–0-målet av Lasse Kryger Jörgensen var ett riktigt konstmål på frispark. - Foto: Bildbyrån

Elfsborg borta från Europaspelet

Danskarna blev för svåra. Elfsborg förlorade med 2–3 mot Horsens i den avgörande Europa League-matchen.

Elfsborg–Horsens 2–3 (2–3)
Målen: 0–1 (4) Lasse Kryger Jörgensen, 1–1 (6) Lasse Nilsson, 1–2 (13) Thomas Kortegaard, 2–2 (18) David Elm, 2–3 (36) Thomas Kortegaard.

BORÅS. Efter stabila 1–1 i Danmark hade Elfsborg ett bra läge att ta sig vidare till den sista kvalomgången i Europa League i kvällens match mot Horsens. Men boråsarna föll tungt på hemmaplan med 2–3 i en chanstät historia.

De första 18 minuterna bjöd på fyra mål där Lasse Nilsson och David Elm stod för Elfsborgs baljor. Men Horsens var inte klara där. I den 36:e minuten gjorde Thomas Kortegaard sitt andra mål för matchen och ställningen skrevs till 2–3 i halvtid.

Elfsborg var då tvungna att göra två mål för att ta sig vidare i Europaspelet. Och Jörgen Lennartssons mannar spelade mycket bra i den andra halvleken och hade flera heta målchanser.

Bland annat en stolpträff av Lasse Nilsson. Men det räckte inte och Elfsborg är därmed det första svenska laget som åker ut ur Europaspelet den här säsongen.