Zlatan satte 1–0 på straff och blev historisk.
Zlatan satte 1–0 på straff och blev historisk. - Foto: SCANPIX
Zlatan har därmed gjort mål i Champions League för sex olika klubbar.
Zlatan har därmed gjort mål i Champions League för sex olika klubbar. - Foto: SCANPIX

Rekord–Zlatan målade i PSG:s CL-vinst

Cristiano Ronaldo och Lionel Messi har gjort fler mål. Men i 4–1-segern mot Dinamo Kiev blev Zlatan historisk. Han är nu den ende som har gjort Champions League-mål i sex olika klubbar.

PARIS. Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och nu Paris Saint-Germain. Ingen annan spelare än Zlatan Ibrahimovic har representerat sex olika klubbar i Champions League. Redan i premiärmatchen mot Dinamo Kiev slog han till med ytterligare ett rekord. Nämligen att även ha gjort mål i sex olika klubbar. Efter att Jérémy Menez filmat till sig en straff i den 18:e minuten slog han till från elva meter. Målvakten Maksym Koval gick åt fel håll och Zlatan satte kyligt in 1–0 för PSG som var överlägsna sina ukrainska motståndare.

– Jag försöker bara spela mitt spel och för tillfället gör jag mål. Men det känns inte hundra procent än (i kroppen reds.anm), jag behöver någon vecka till, säger 30-åringen till Viasat fotboll.

Innan domaren blåste av den första halvleken hann den franska klubben göra tre mål. Särskilt imponerande var att Thiago Silva gjorde mål i sin debut för PSG.

I den andra halvleken var det inget snack. PSG försökte mest döda tid och bytte ut Zlatan – i vad som såg ut att vara ett drag av tränare Carlo Ancelotti att vila den svenske 30-åringen.

Matchen slutade till slut 4–1 till förra säsongens ligatvåa i den franska ligan PSG som fick en bra start på Champions League den här säsongen.