Här är januarifönstrets bästa värvningar.
1 av 11
Här är januarifönstrets bästa värvningar. - Foto: BILDBYRÅN/SCANPIX
10. David Beckham klubblös till Paris Saint-Germain.
2 av 11
10. David Beckham klubblös till Paris Saint-Germain. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
9. Urby Emanuelson från Milan till Fulham på lån.
3 av 11
9. Urby Emanuelson från Milan till Fulham på lån. - Foto: Ap
8. Pep Guardiola, klubblös till Bayern München.
4 av 11
8. Pep Guardiola, klubblös till Bayern München. - Foto: © BildbyrŒn / -
7. Heurelho Gomes, från Tottenham till Hoffenheim på lån.
5 av 11
7. Heurelho Gomes, från Tottenham till Hoffenheim på lån. - Foto: © Bildbyrån
6. Daniel Sturridge, Chelsea till Liverpool för 125 miljoner kronor.
6 av 11
6. Daniel Sturridge, Chelsea till Liverpool för 125 miljoner kronor. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / John Sibley
5. Mario Balotelli, Manchester City till Milan för 170 miljoner kronor.
7 av 11
5. Mario Balotelli, Manchester City till Milan för 170 miljoner kronor. - Foto: Ap
4. Demba Ba från Newcastle till Chelsea för 78 miljoner kronor.
8 av 11
4. Demba Ba från Newcastle till Chelsea för 78 miljoner kronor. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
3. Fernando Llorente från Athletic Bilbao till Juventus gratis i sommar.
9 av 11
3. Fernando Llorente från Athletic Bilbao till Juventus gratis i sommar. - Foto: Ap
2. Didier Drogba från Shanghai Shenhua till Galatasaray gratis.
10 av 11
2. Didier Drogba från Shanghai Shenhua till Galatasaray gratis. - Foto: © Bildbyrån / LEE SMITH
1. Wesley Sneijder från Inter till Galatasaray för 65 miljoner kronor.
11 av 11
1. Wesley Sneijder från Inter till Galatasaray för 65 miljoner kronor. - Foto: Ap

Här är de bästa värvningarna

Kostnad, skicklighet och potential. De kriterierna går vi på Nyheter24 efter när vi rankar januarifönstrets absolut bästa värvningar i Europa.


Sämsta värvningarna

Lucas Moura, från Sao Paulo till PSG för 388 miljoner kronor – Ja, ni har för mycket pengar vi vet.

Willian, från Shaktar Donetsk till Anzhi Machatsjkala för 300 miljoner kronor – En passningsspelare utan dess like, men det är alldeles för mycket pengar.

Christopher Samba, från Anzhi Machatsjkala till QPR för 126 miljoner kronor – Dyra pengar för en överskattad spelare. 

10. David Beckham, klubblös till Paris Saint-Germain.

Fotbollsmässigt? Nja, då platsar han inte på listan. Men ekonomiskt är det här en stor vinst för Paris Saint-Germain som visserligen använder pengar som skithuspapper. 

Om han sedan kommer att användas så kommer Beckham inte att göra bort sig. Han är alltid lika livsfarlig med sin sniperpricksäkra högerfot. 

9. Urby Emanuelson från Milan till Fulham på lån.

Fulhams tränare Martin Jol hade 26-åringen redan i sin tid i Ajax och han vet vad den mångfacetterade backen/mittfältaren går för. 

Emanuelson löper som ett djur i matcherna och kommer passa in bra i ett mittengäng som slåss för varje placering i Premier League. 

 

8. Pep Guardiola, klubblös till Bayern München.

Vet egentligen inte vad jag tror om det här. Guardiola tränade Barcelona med världens överlägset bästa spelare – om man tittar på startelvan. Han var dessutom katalan, uppväxt på La Masia, och med andra ord i sin trygga hemmiljö. Nu kommer han till Tyskland med Uli Hoeness och Karl-Heinz Rummenigge som vakar över honom med viljor av stål. Det kommer inte bli någon smekmånad det här – men med tanke på intresset för Guardiola så får Bayern vara nöjda över att ha lyckats få honom vid rodret.  

7. Heurelho Gomes från Tottenham till Hoffenheim på lån.

Spurs tredjemålvakt (!) är för bra för att inte ens få sitta på bänken i Premier League. Han må vara en flaxig målvakt men är i sina bästa stunder magisk mellan stolparna. Hoffenheim ligger nästsist i Bundesliga och har släppt in flest mål av alla lag. Det kan ju knappast bli sämre. Sedan måste man ju bara älska Gomes entusiasm för lånet.

6. Daniel Sturridge från Chelsea till Liverpool för 125 miljoner kronor.

23-åringen har börjat oerhört lovande med tre mål på fem matcher för Liverpool och ser ut att bli ett fantastiskt komplement till Luis Suarez. Har ett oroväckande stort ego dock. Gäller att han håller sig ödmjuk för annars kommer han inte att gå hem hos den röda sida av Merseyside. 

5. Mario Balotelli från Manchester City till Milan för 170 miljoner kronor.

Bra eller anus? Det är det man frågar sig när det gäller den här värvningen. Balotelli är helt fantastisk när han är på humör men en säkerhetsrisk när han inte är det. Man vill ju tro på Balotelli, men jag frågar mig samtidigt om det inte hade krävts en Gattuso, Maldini eller varför inte en Zlatan för att han inte ska sväva iväg allt för högt upp i skyn. Men han gjorde ju mål redan i första träningsmatchen under torsdagen så varför inte?

4. Demba Ba från Newcastle till Chelsea för 78 miljoner kronor.

Senegalesen har höjt Chelsea anfallsspel sedan han kom och är inte bara målfarlig utan även en bra framspelare. Kan kanske vara en injektion för Torres som annars har sett alldeles för ensam uppe på topp i Benitez lag. Sedan är ju inte övergångssumman 78 miljoner kronor mycket att tala om. Man frågar sig ju bara hur Newcastle kunde vara så korkade att skriva in en så låg utköpsklausul. 

3. Fernando Llorente från Athletic Bilbao till Juventus gratis i sommar.

27-åringen har länge velat lämna baskerna och har inte varit bra under hösten. Men Juventus får alltså en av Spaniens bästa anfallare, om det nu säger något i dessa dagar när landslaget spelar utan forwards, gratis. Han har legat runt 15 mål de senaste fem säsongerna och kommer att tillföra mycket till den gamla damen med sitt dominerande huvudspel.  

2. Didier Drogba från Shanghai Shenhua till Galatasaray gratis.

Så fort man börjar tvivla på Drogbas förmåga förvånar han en. Johan Elmander ska alltså tampas med en av världens, fortfarande, bästa anfallare i Istanbul-klubben. Glöm inte att det var han som gav Chelsea Champions League-titeln för åtta månader sedan. 


1. Wesley Sneijder från Inter till Galatasaray för 65 miljoner kronor.

Odiskutabelt hela fönstrets bästa värvning. Vi pratar alltså om en av världens bästa mittfältare för en struntsumma i sammanhanget. Det är lätt att tro att holländaren är lastgammal eftersom han, precis som alla andra holländare, har figurerat i världsfotbollen i drygt ett decennium men han är faktiskt bara 28 år fortfarande. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!