Under tisdagen drar Champions League igång – de lagen här tar sig till slutspel.
1 av 5
Under tisdagen drar Champions League igång – de lagen här tar sig till slutspel. - Foto: Bildbyrån
Bayern München kommer enkelt att ta sig vidare från sin grupp med Manchester City, CSKA Moskva och Viktoria Plzen.
2 av 5
Bayern München kommer enkelt att ta sig vidare från sin grupp med Manchester City, CSKA Moskva och Viktoria Plzen. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / John Sibley
Zlatan Ibrahimovic och hans PSG har en enkel grupp med Benfica, Anderlecht och Olympiakos.
3 av 5
Zlatan Ibrahimovic och hans PSG har en enkel grupp med Benfica, Anderlecht och Olympiakos. - Foto: © Bildbyrån - COP 75 - SWEDEN ONLY / Amandine Noel / Icon Sport
Hur kommer Neymar prestera när han för första gången får visa upp sig i den finaste klubblagsturneringen i Europa?
4 av 5
Hur kommer Neymar prestera när han för första gången får visa upp sig i den finaste klubblagsturneringen i Europa? - Foto: © BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Didier Drogba måste bära sitt Galatasaray för att det turkiska laget ska kunna sno åt sig en plats i slutspelet framför Juventus, Real Madrid och FC Köpenhamn.
5 av 5
Didier Drogba måste bära sitt Galatasaray för att det turkiska laget ska kunna sno åt sig en plats i slutspelet framför Juventus, Real Madrid och FC Köpenhamn. - Foto: © BILDBYRN / John Sibley

De går vidare från gruppspelet i Champions League

Äntligen drar Europas finaste klubblagsturnering igång igen. Zlatan Ibrahimovic och hans Paris Saint-Germain spelar redan under tisdagen och under onsdagen väntar veckans riktiga stormöte mellan Napoli och Borussia Dortmund. De här går vidare från gruppspelet enligt Nyheter24.



Bakom giganten Manchester United, som naturligtvis ska vinna gruppen om de inte havererar som 2011, finns ett getingbo av duktiga lag. Sjaktar Donetsk går aldrig att räkna bort och är en mardrömsresa för vilket lag som helst i världen. 

Bayer Leverkusen är spännande men knappast i närheten av de tyska giganterna Bayern München och Borussia Dortmund trots att man har börjat bra i Bundesliga. Real Sociedad får anses vara gruppens joker men historiskt sett har orutinerade lag ofta svårt i Champions League (lex Manchester City). 

Det blir Leverkusen och Sjaktar som slåss om platsen bakom United där Sjaktar går förlorande ur striden. Förlusterna av FernandinhoHenrikh Mkhitaryan och Razvan Rat blir för jobbiga för ukrainarna. 


Vilken grupp FC Köpenhamn hamnade in. Olof Mellbergs lag får glädjas åt klirr i kassan och varenda liten poäng de lyckas roffa åt sig den här gången. Förstärkta Juventus och Real Madrid lär inte ha några större problem att ta sig vidare här. 

Galatasaray har visserligen toppar i Wesley Sneijder och Didier Drogba men CL-rävar som Juve och Real blir alldeles för tuffa i ett gruppspel för det turkiska laget. Real Madrid vinner gruppen framför Juventus. Galatasaray kan inrikta sig på att scouta lag i Europa League redan nu. 


Kommer Zlatan ens att spela varje match i den här gruppen? Hade jag fått bestämma hade jag vilat honom i några av matcherna för att hålla honom i form till våren. Paris Saint-Germain kan i princip spela med ögonbindel och ändå ro hem den här gruppen. 

Anderlecht är inte vad de en gång var. Olympiakos brottas fortfarande med den ekonomiska krisen i Grekland. Benfica är som alltid intressanta och vi kommer säkert att förälska oss i någon av portugisernas stjärnor. 

PSG etta, Benfica grejar andraplatsen medan Olympiakos och Anderlecht får slåss om Europa League. Där är det hugget som stucket men grekerna tar platsen på större rutin. 


Tuffare grupp än vad första anblicken antyder. Varken Manchester City eller Bayern München åker till Moskva eller Plzeň och plockar tre poäng utan problem. Men något annat än att City och att de regerande CL-mästarna från München tar de två första platserna i gruppen är en stor skräll. 

CSKA Moskva, med Pontus Wernbloom och Rasmus Elm i laget, kommer att skrälla i någon match. Men det håller inte hela vägen. Svenskarna får försöka att vinna Europa League i stället. 


Det blir en "a walk in the park" för Chelsea det här. Inget av de andra lagen är i närheten av London-klubbens klass och mästarna från 2012 lär avancera utan större problem. Schalke är naturligtvis de stora favoriterna att knipa den andra slutspelsplatsen i gruppen men jag vill höja ett varningens finger här. 

Basel har ett intressant lag som kan sätta käppar i hjulen för Jens Kellers mannar. Men då måste världsstjärnor som Klaas-Jan Hunterlaar och nyförvärvet Kevin-Prince Boateng underprestera. Så Schalke går till slutspel och Basel får åtminstone fortsätta lira i Europa efter jul. 


"Dödens grupp". Om man bara tittar på spelarmaterialet lagen sitter på skulle tre av fyra lag i den här gruppen kunna spela semifinaler i vår. Så enkelt är det naturligtvis inte men gruppen är utan tvekan den svåraste att tippa på förhand. 

Kommer Rafa Benitez att få ordning på sitt nyköpta lag? Vad händer med Arsenal om Olivier Giroud och Mesut Özil drar på sig skador? Kan Borussia Dortmund återupprepa förra årets succé i Champions League?

Marseille är ett bra lag men bör sluta sist i gruppen. Benitez är visserligen en skicklig tränare i cuper men min gissning är att de kommer att behöva lite mer tid innan de kan utmana de riktigt stora klubbarna i Europa. Arsenal och Borussia Dortmund vidare. 


Alla lagen i den här gruppen lär ha jublat när de följde lottningen. Men gladast ska Atlético Madrid vara. De är givna favoriter tillsammans med Porto som gick till åttondelsfinal i förra upplagen. Zenit är en dark horse och kan inte räknas bort men frågan är om de håller hela vägen? 

Austria Wien kommer att ta sina poäng men är mest glada över att få spela Champions League över huvud taget. Det blir lagen från den iberiska halvön som tar sig vidare medan Zenit blir klar trea i gruppen. 


Allt annat än att Milan och Barcelona tar slutspelsplatserna är en enorm skräll. De är självklara favoriter och bör enkelt ta sina poäng för att avancera. Sedan vet vi ju med oss att det inte är roligt att mötas av den grönvita väggen på Celtic Park. 

Barcelona lär inte gå på samma mina den här gången dock. Ajax och Celtic är för stora outsiders för att lyckas bräcka klassikerlagen i södra Europa. Den största frågan är vilket lag som tar tredjeplatsen? Ajax tapp av Christian Eriksen blir tungt men Celtic har förlorat nyckelspelare som Gary Hooper och Victor Wanyama. Ajax drar det längsta strået i den kampen. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!