Mourinho vill ta över United

José Mourinho skulle inte tacka nej till United:<br/>
"Ingen skulle säga nej".


Han har mött dem 14 gånger som tränare för Porto, Chelsea och Inter. Nu medger José Mourinho att han skulle vilja ta över Manchester United den dag Sir Alex Ferguson avgår.

– Vem kan säga nej? Ingen skulle kunna säga nej, säger Mourinho på frågan hur han skulle reagera om han fick förfrågan om tränarjobbet i Manchesterklubben.

– Manchester United till en liten grupp av lag i världen som ingen kan tacka nej till, säger portugisen enligt The Sun.

Sir Alex har länge annonserat att hans avgång sker inom en överskådlig framtid. De senaste uppgifterna pekar på att skotten lämnar Old Trafford efter nästa säsong. Men Mourinho tror att det dröjer längre än så.

– Jag tror inte han slutar 2010. Jag tror att han kommer vara densamma året efter, frisk och lycklig.

Om United vinner Premier League i år och försvarar titeln nästa säsong slår de Liverpools engelska rekord på 18 ligatitlar. Det om något är en morot för Alexander Chapman Ferguson och skulle vara en anledning för honom att avgå som en odödlig gud på "The theatre of dreams".

– Jag ser ingen anledning för honom att sluta och jag hoppas att han fortsätter, säger Mourinho.

Frågan är hur Unitedfansen reagerar om Intercoachen blir den som tar över efter Ferguson. Portugisen har inte direkt varit en favorit i Manchester sedan sejouren i Chelsea.

José Mourinho i en intervju om en framtid som förbundskapten, fotbollen i USA och Inters träningsmatcher på andra sidan Atlanten

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!