Bröndby-fansen bojkottar matchen på söndag.
1 av 3
Bröndby-fansen bojkottar matchen på söndag. - Foto: Bildbyrån
De bojkottar eftersom fansen har fått kraftiga restriktioner efter att det blivit stökigt under klubbarnas senaste match.
2 av 3
De bojkottar eftersom fansen har fått kraftiga restriktioner efter att det blivit stökigt under klubbarnas senaste match. - Foto: Bildbyrån
När Bröndby mötte Malmö nyligen i en träningsmatch blev det också stökigt på läktarna.
3 av 3
När Bröndby mötte Malmö nyligen i en träningsmatch blev det också stökigt på läktarna. - Foto: Bildbyrån

Supportrarna kan inte genomföra sitt tifo – bojkottar nu heta derbyt

På grund av polisens hårda restriktioner så kan inte Bröndby-fansen annordna tifot som de vill.


Nyligen möttes FCK Köpenhamn och Bröndby i danska cupen och det blev då en del stök under matchen. Bröndby-supportrarna kastade saker mot FCK-spelarna när de skulle ta sig av planen.

På söndag möts klubbarna igen men då lär det bli desto lugnare på läktarna. Fotbolldirekt skriver att Bröndby-supportrarna nu kommer bojkotta matchen. De hade fått tillgång till 1 400 biljetter till matchen men de har nu skickat tillbaka alla. Anledningen ska vara ett antal restriktioner som de fått från polisen som omöjliggör att de ska kunna genomföra det tifo som var planerat.

Bröndby som klubb står bakom sina supportrar, på deras hemsidakan man bland annat läsa att de har full förståelse för Bröndby-supportrarnas beslut och att straffet kan ses som ett kollektivt straff.

Det framkommer däremot inte, vad exakt det är för restriktioner som supportrarna har fått.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Rätt av fansen att bojkotta?
Tack för din röst!