Sevilla förlorade mot Celta Vigo
Sevilla förlorade mot Celta Vigo - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/abaca press

Carles Perez och Jörgen Strand Larsen fixade Celta Vigos vändning

Hemmalaget Sevilla ledde med 1-0 i La Liga i fotboll efter halva matchen. Men Celta Vigo vände på resultatet i andra halvlek och vann matchen med 2-1.

Jörgen Strand Larsen stod för Celta Vigos avgörande mål efter 78 minuter.

Sevilla tog en tidig ledning. Youssef En-Nesyri gjorde målet, redan i 18:e minuten. Det dröjde till den 72:a minuten innan Carles Perez kvitterade för Celta Vigo.

Jörgen Strand Larsen gjorde det matchavgörande målet i 78:e minuten. Strand Larsen fullbordade därmed lagets vändning.

Sevilla har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 6–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Celta Vigo har två vinster, en oavgjord och två förluster och 6–9 i målskillnad. Det här var Sevillas tionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Celta Vigos femte uddamålsseger.

Sevillas nya tabellposition är 16:e plats, medan Celta Vigo är på 17:e plats.

Nästa motstånd för Sevilla är Getafe. Lagen möts lördag 30 mars 14.00 på Coliseum Alfonso Pérez. Celta Vigo tar sig an Rayo Vallecano hemma söndag 31 mars 14.00.