Vinst mot Estland i genrepet

U21-laget vände underläge till 2-1.

Regnet öste ned i Falkenberg. Men det stoppade inte Sveriges U21-landslag från att ta en skön seger i genrepet inför EM. Närmare 1500 åskådare fick se Sverige vända ett underläge till vinst mot Estland.

Sifforna blev 2-1. Det är ett rättvist resultat. Sverige hade pressen och skapade, Estland hade kontringarna.

Inte mycket hände i första halvlek. I andra tog Estland ledningen efter en kvart. Men inga huvuden hängde.

Vändningen kom genom Pontus Wernbloom. 1-1 i 67:e minuten blev en stor tändning för laget. Minuterna senare gör Ekstrand 2-1 på en välplacerad nick på en välslagen hörna från Emir Bajrami. Nästan en exakt kopia av första målet.

Trots ledningen fortsatte Sverige pressen matchen ut.

U21-lagets mittfält imponerade. Framför allt på vänster sida. Hetast var Martin Olsson och Bajrami. Som tycktes vara överallt.

Het var också Ola Toivonen. Ett skott rakt på målvakten efter att ha fintat bort försvaret, och på stopptid ett nickmål bortdömt för offside.

Roligt att se ett svenskt landslag som är hungrigt, som försöker, som vågar. Nu kan U21-EM börja.