Åtvidaberg nära allsvenskan

Klassiskt gäng på väg tillbaka.


Åtvidaberg är nära allsvenskan. Småklubben som blev störst och bäst i Sverige på 70-talet är på väg tillbaka in i fotbollens finrum.

Då hade bygdens hjältar namn som Ralf Edström och Roland Sandberg. När Åtvidaberg krossade Sirius med 4-1 på söndagen hette hjältarna Henrik Gustavsson och Kristian Bergström.

Målvaktsveteranen Henrik Gustavsson, 33, stod för ett par klassräddningar i den första halvleken. Mittfältaren Kristian Bergström, 35, satte både 1-0 och 2-0 inom loppet av två minuter i inledningen av andra halvlek. Nu är de nära allsvenskan.

– Det har alltid varit en dröm. När jag klev upp som junior var vi i division tre så jag har spelat i ÅFF i trean, tvåan och nu Superettan. Det har alltid funnits en dröm att Åtvid ska bli allsvenskt igen och det var givetvis en av anledningarna till att jag gick tillbaka (från Malmö 2004), säger Bergström.

– Jag kände att det fanns en positiv anda i Åtvidaberg och något att bygga på istället för att sitta på bänken i Malmö. Då är jag hellre hemma och bidrar, säger Kristian Bergström till Aftonbladet.

Matchen slutade 4-1 till slut. Åtvidaberg ligger tvåa i superettan, fyra poäng före Gif Sundsvall.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!