Olssons succédebut – tvåmålsskytt

Sverige och Bosnien bjöd på målfest när blågult vann med 4-2. Allra gladast efter matchen var debutanten Martin Olsson som blev tvåmålsskytt.– Det är en dröm att få spela i a-landslaget och jag kommer att fortsätta att kämpa på, säger Olsson.

SOLNA. Innan kvällens träningslandskamp hade det bara blivit tre mål framåt på fyra matcher för Erik Hamrén.

I hemmadebuten mot Bosnien-Hercegovina blev det hela fyra – tack vare förra sommarens U21-hjältar.

Ola Toivonen gav blågult ledningen strax innan halvtidsvilan när han axlade in bollen i första hörnet på Behrang Safaris välslagna vänsterinlägg. PSV Eindhoven-anfallaren spräckte därmed sin egen landslagsnolla.

Gästernas Sejad Salihovic knorrade in 1-1 med en läcker frispark i inledningen av den andra halvleken, innan det var dags för debutanten Martin Olsson att kliva in i handlingen.

"Tvungen att ta målet"

Blackburn-proffset fick en dryg halvtimme på Råsunda och svarade för för 2-1 i den 69:e minuten. Pontus Wernblooms nick var på väg in mål – men Olsson sträckte fram foten och snodde målet.

– Det var min debut så jag var tvungen att ta det målet, säger Martin Olsson till TV8.

22-åringen blev sedan tvåmålsskytt när han enkelt slog in 3-1 efter fint förarbete från Marcus Berg.

– Ett riktigt bra anfall, konstaterar Erik Hamrén.

Ermin Zec reducerade till 3-2 i den 90:e minuten och Marcus Berg avslutade tillställningen när han kyligt chippade in 4-2 minuterna senare.