Wilhelmsson blev matchens enda målskytt.
Wilhelmsson blev matchens enda målskytt. - Foto: BILDBYRÅN

”Chippen” sköt Sverige till seger

Den framgångsrika U21-duon Ola Toivonen och Marcus Berg låg bakom de farligaste lägen Sverige skapade. Trots det blev det inga mål. Det var istället Christian Wilhelmsson som sköt Sverige till segern mot Vitryssland.

MINSK. Sverige tog tag i matchen i första halvlek, med ett superdefensivt Vitryssland som knappt skapade någonting framåt i första halvlek, gjorde det svårt för svenskarna.

De chanserna som Sverige skapade låg duon Ola Toivonen och Marcus Berg bakom. Berg hade ett kanonskott som räddades. Det var kollegan Ola Toivonen som hade den bästa chansen i första halvlek. Efter att Sebastian Larsson brytit in från högerkanten och hittade PSV-anfallaren, i bortre delen av straffområdet, som sköt med den vitryske målvakten var med på noterna.

I andra halvlek kom utdelningen. Christian Wilhelmsson, som var petad under Lars Lagerbäck, kom runt på vänsterkanten, och försökte passa bollen, men fick tillbaka den och lirkade in 1-0 till Sverige.

– Han startade bra och får definitivt godkänt. Extra plus för målet, säger TV4 Sports expertkommentator Pontus Kåmark om ”Chippens” insats.

Efter ledningsmålet stanande det svenska spelet av och Vitryssland kom i matchen och skapade några farliga lägen i slutskedet av matchen. Men det blev inga mål.

– Det brister lite i försvarsspelet. Det är det som är risken med så pass många byten. Man tappar kontrollen över vilken roll man har och vilken spelare man ska ha koll på, säger Kåmark.